29 Δεκεμβρίου 2021

Στα κρατητήρια η αντιδήμαρχος καθαριότητας και 4 εργαζόμενοι στο Μεσολόγγι


 Φαίνεται να ξεφεύγει η κατάσταση από τα όρια της λογικής στο Μεσολόγγι, που ενώ παλεύει με νύχια και με δόντια να βρει λύση για τα σκουπίδια μετά την φωτιά στον ΧΥΤΑ, δέχεται έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο.

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από έναν περίπου μήνα, με τις αντιδράσεις του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου και της αντιπολίτευσης για την μεταφόρτωση των σκουπιδιών σε κοντέινερ στον χώρο του ΧΥΤΑ, το σήριαλ δεν τελείωσε, αφού οι καλοθελητές υπάρχουν πάντα και παντού.

Αυτή την φορά καλοθελητής ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος και αστυνομικός στο επάγγελμα Χρήστος Τέγας, ο οποίος μήνυσε την Αντιδήμαρχο καθαριότητας Φώνη Μελαχρή και 4 εργαζομένους για υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Και οι πέντε συνελήφθησαν σήμερα το πρωί και πέρασαν όλη την ημέρα τους στα κρατητήρια. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό όταν το απόγευμα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα, αποφασίστηκε η κράτησή τους μέχρι αύριο που θα δικαστούν στο αυτόφωρο, ωσάν να ήταν ύποπτοι φυγής.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, να επισημάνουμε ότι μετά από αίτημα του Δήμου Μεσολογγίου προς την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δόθηκε η έγκριση για την δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο κτήμα «Πετούνη», για την μεταφορά τους στους ΧΥΤΑ με τους οποίους έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση ο Δήμος, δηλαδή της Ναυπάκτου και της Παλαίρου. Σύμφωνα με το έγγραφο της Περιφέρειας ο Δήμος μπορεί να μεταφέρει εκεί τα απορρίμματα τα οποία θα μεταφορτώνονται σε κοντέινερ.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Φώνη Μελαχρή όμως και όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, ο κ. Τέγας μάλλον καραδοκούσε για να βρει την ευκαιρία ώστε να εμποδίσει αυτή την διαδικασία. Εκείνο που διαπίστωσε και φωτογράφισε, ήταν ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα κοντέινερ δεν ήταν στο σημείο γιατί είχαν πάει στους ΧΥΤΑ, ενώ το μικρό φορτηγάκι του Δήμου, που μετέφερε τα καύσιμα για τον φορτωτή, άφησε και κάποια σκουπίδια στο σημείο της μεταφόρτωσης, ώστε μαζί με τα υπόλοιπα που θα μετέφεραν τα απορριμματοφόρα να μεταφορτωθούν στα κοντέινερ, τα οποία επέστρεψαν λίγη ώρα μετά την καταγγελία του κ. Τέγα.

Το ότι επέστρεψαν άμεσα όμως δεν στάθηκε εμπόδιο για να καταθέσει μήνυση, δείχνοντας μεγάλη ευαισθησία και ζήλο στην προστασία του περιβάλλοντος, όχι όμως την ίδια με εκείνη που θα έπρεπε να υπάρχει για την περιοχή λίγο πιο πέρα που εναποτίθενται κάθε είδους σκουπίδια, ακόμα και ψόφια ζώα, κατά μήκος του δρόμου για το Πανεπιστήμιο.

Έτσι η Αστυνομία συνέλαβε την Αντιδήμαρχο και τους 4 εργαζομένους που εκείνη την ώρα ήταν εκεί, βάζοντάς τους σε μια μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς πρόκειται να περάσουν την νύχτα τους στο κρατητήριο ως κοινοί εγκληματίες. Άνθρωποι του μεροκάματου θα διανυκτερεύσουν μακριά από το σπίτι τους μέρες γιορτών και χαράς για όλους τους υπόλοιπους, αλλά και για εκείνους που θέλουν να σταθούν εμπόδιο στην εξέλιξη του Δήμου.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι και δη αιρετοί που να χαίρονται βλέποντας την πόλη γεμάτη σκουπίδια. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί βάζουν εμπόδια στην αποκομιδή των σκουπιδιών; Η ευαισθησία τους εξαντλείται στην δήθεν προστασία του περιβάλλοντος και δεν φτάνει μέχρι την προστασία της δημόσιας υγείας;

Ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος σε σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζει ως «ανήκουστη τη μεταχείριση των εργαζομένων του Δήμου και της Αντιδημάρχου Καθαριότητας Φόνης Μελαχρή επειδή κάνουν ευσυνείδητα το καθήκον τους για να διατηρήσουν το Δήμο σε τάξη και καθαριότητα».

Με στοιχεία από την ιστοσελίδα aixmi-news.gr .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: