5 Δεκεμβρίου 2021

Τζανάκης: «Ανησυχώ πολύ για τις Σέρρες – Κάτω από το 50% το ποσοστό εμβολιασμού»




Εκτινάχτηκε ο αριθμός των θανάτων, στις Σέρρες τον μήνα Νοέμβριο. Οι αριθμοί σοκάρουν καθώς στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών 79 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό. Παράλληλα από τους 1.347 ανθρώπους που προσήλθαν στα επείγοντα για να εξεταστούν, σε 264 έγινε εισαγωγή ωστόσο εξιτήριο πήραν μόνο οι 144.

Ο Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, μιλώντας στο Newsbomb.gr, για τον τρομακτικό αριθμό θανάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στις Σέρρες και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.

«Οι θάνατοι στις Σέρρες είναι περίπου 3.100 ανά εκατ. πληθυσμό, αριθμός ιδιαίτερα ανησυχητικός, αν σκεφτείτε πως είναι έξι φόρες πάνω από την Κρήτη ανά εκατ. και 2,5 φόρες πάνω από την Αττική. Ο κόσμος δεν εμβολιάζεται αυτό είναι το πρόβλημα και με ανησυχεί ιδιαίτερα. Το ποσοστό του εμβολιασμού στις Σέρρες είναι λίγο κάτω από 50%», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr.

Παράλληλα ο καθηγητής ανέφερε πως τα Χριστούγεννα αναμένουμε υψηλούς αριθμούς και στους διασωληνωμένους και στους θανάτους, σε όλη τη χώρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: