23 Δεκεμβρίου 2021

ΕΟΦ – Ανακαλούνται άμεσα 5 συμπληρώματα διατροφής – Δείτε ποια είναι


Την άμεση ανάκληση παρτίδων από πέντε συμπληρώματα διατροφής, αποφάσισε ο ΕΟΦ,  καθώς περιέχουν την μη εγκεκριμένη ουσία, αιθυλενοξείδιο.

Πρόκειται για τα εξής πέντε συμπληρώματα διατρφοφής:

ALLNUTRITION GOOD TRIP 60 caps (παρτίδα AN210522)
ALLNUTRITION BRAIN FOCUS 60 caps (παρτίδα AN210606)
ALLNUTRITION ENERGY BALANCE 60 caps (παρτίδα AN210529)
ALLNUTRITION BRAIN FOCUS 60 caps (παρτίδα AN210606)
ALLNUTRITION REDOX EXTREME 90 caps (παρτίδα 273220)
Τα προϊόντα διακινήθηκαν από την εταιρεία SDF SA (Πολωνία) στις επιχείρησε

Τα προϊόντα διακινήθηκαν από την εταιρεία SDF SA (Πολωνία) στις επιχείρησεις:

  • Κ.ΚΟΡΝΑΡΟΣ – Σ.ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗΣ ΟΕ “SPORT NUTRITION”
  • Ν.ΣΥΓΑΜΒΡΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ “PLANET MUSCLE”
  • ‘ATPSTORE’ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΛΑΖΟΣ

Στις 5 ανακοινώσεις που εξέδωσε, ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η ανάκληση του προϊόντος  αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Καλεί τις εταιρείες που διακινούν το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ

Τι είναι το αιθυλενοξείδιο

Το αιθυλενοξείδιο, είναι Το αιθυλενοξείδιο είναι ένα εύφλεκτο, άχρωμο αέριο σε θερμοκρασίες άνω των 10,7 ° C, το οποίο μυρίζει σαν αιθέρας σε τοξικά υψηλές συγκεντρώσεις.

Χρησιμοποιείται στην παραγωγή διαλυτών, αντιψυκτικών, υφασμάτων, απορρυπαντικών, κόλλας, αφρού πολυουρεθάνης και φαρμακευτικών προϊόντων. Η κύρια χρήση του αιθυλενοξειδίου είναι ως χημικό ενδιάμεσο στην παρασκευή αιθυλενογλυκόλης. Μικρότερες ποσότητες του παρατηρούνται σε απολυμαντικά, αποστειρωτικά μπαχαρικών και καλλυντικών, καθώς και κατά τη διάρκεια αποστείρωσης του χειρουργικού εξοπλισμού νοσοκομείων.
Οι κύριοι τρόποι πιθανής έκθεσης του ανθρώπου σε αιθυλενοξείδιο είναι η εισπνοή και η κατάποση. Είναι καρκινογόνο (ταξινομημένο ως ομάδα 1 από τον Διεθνή Οργανισμό για την Έρευνα του Καρκίνου (IARC)) που μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία, λεμφώματα και καρκίνο του μαστού. Είναι επίσης συνδεδεμένο με αυτόματες αποβολές, γενετικές βλάβες, βλάβες νεύρων, περιφερική παράλυση, μυϊκή αδυναμία, καθώς και διαταραχές νοητικών λειτουργιών και μνήμης. Σε υγρή μορφή, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό κατά την παρατεταμένη δερματική επαφή.

in.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: