29 Δεκεμβρίου 2021

Από αύριο στις 6 το πρωί σε ισχύ τα νέα μέτρα - Χωρίς μουσική και ορθίους εστίαση και διασκέδαση


 Σε ισχύ τίθενται από αύριο στις 6 το πρωί τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας όπως δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Αναφορικά με τη διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το βράδυ, μόνο για καθήμενους, σε τραπέζια έξι ατόμων, χωρίς όρθιους και χωρίς μουσική.

Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς που τα καταστήματα θα λειτουργήσουν έως τις δύο το πρωί αλλά με τους ίδιους περιοριστικούς όρους. Επίσης ο κ. Πλεύρης είπε ότι είναι καλό όλοι να κάνουν τεστ πριν από τα τραπέζια ακόμη και στα σπίτια.

Σχετικά με την κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας είπε ότι νοσηλεύονται κυρίως όσοι έχουν πληγεί από τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά παράλληλα στην κοινότητα φαίνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι η κυρίαρχη. Όπως ανέφερε ακόμα πιέζεται το σύστημα από τη μετάλλαξη Δέλτα, γι’ αυτό είμαστε σε πλήρη συμφωνία με τις ιδιωτικές δομές να μας παραχωρήσουν κλίνες και προσωπικό.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη η επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον, και να μη διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις ότι τα εμβόλια δεν την καλύπτουν, τόνισε.

Ακόμη ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: