25 Δεκεμβρίου 2021

Μόσιαλος – Σφοδρή ενόχληση της Εκκλησίας από ανάρτησή του – Τι απαντά η Ιερά Σύνοδος


 Μια ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου κατά των αρνητών του κοροναϊού άναψε φωτιές και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδας καθώς τον εγκαλεί για προσβλητική επίθεση κατά του Χριστιανισμού και χλευασμό της θρησκευτικής πίσης εκατομμυρίων ορθοδόξων.

«Συμβαίνουν και αυτά»

Συγκεκριμένα ο κ. Μόσιαλος με τη φράση «Συμβαίνουν και αυτά» ως λεζάντα δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η Παναγία με έναν πιστό όπου έχουν τον εξής διάλογο:

-«Γιατί δεν φοράς μάσκα;»

-«Δεν πιστεύω στον κοροναϊό»

-«Ότι έμεινα έγκυος από κρίνο όμως, ε; Αμάσητο το κατάπιες».

«Αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα. Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των «θρησκειών» ή των «αλλόθρησκων», αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών», τονίζεται σε ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, «σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης».

Προσβλητική ανάρτηση

Αναλυτικότερα, στο ανακοινωθέν αναφέρεται:

«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

 .in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: