14 Δεκεμβρίου 2021

Γιανίκ Ανιέλ – Ο Ολυμπιονίκης κατηγορείται ότι βίασε την ανήλικη κόρη προπονητή του

 

Ο δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Γιανίκ Ανιέλ συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για τον βιασμό ανήλικου κοριτσιού.

Ο 29χρονος Γάλλος, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, συνελήφθη το πρωί της περασμένης Πέμπτης στο Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε βάρος ατόμου 15 ετών.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα L’Equipe, η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε όταν κατέθεσε μήνυση κολυμβήτρια που προπονούνταν με τον Ανιέλ στην πόλη Μιλούζ από το 2014 έως το 2016.

Αρκετοί κολυμβητές, εν ενεργεία ή που έχουν αποσυρθεί, ήδη έχουν απαντήσει σε ερωτήσεις της αστυνομίας στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο Ανιέλ κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012, στα 200 μ. Ελεύθερο και τη σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. Ελεύθερο, ενώ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2016.

Παραδέχτηκε την πράξη του με την κόρη προπονητή του

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κολυμβητής παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με ανήλικη, μια από τις κόρες του προπονητή του.

Ο Ανιέλ «αναγνωρίζει την ουσία των καταγγελιών εναντίον του» είπε ο εισαγγελέας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο κολυμβητής «δεν ένιωθε ότι υπήρχε εξαναγκασμός, δηλαδή ότι δεν τη βίασε».

Η εισαγγελία εξέδωσε ανακοίνωση που επιβεβαίωσε τις κατηγορίες για βιασμό, εξηγώντας ότι «η διαφορά ηλικίας μεταξύ των δύο ήταν πολύ μεγάλη και ότι εξαιτίας αυτού, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του εισαγγελέα, τα γεγονότα συνέβησαν στα έτη 2014 -2016, όταν ο κολυμβητής ανήκε στον σύλλογο της Mulhouse.

Το θύμα ήταν 13 ετών το 2016 όταν ο Ανιέλ -που ήταν 24 ετών τότε- φέρεται να είχε σεξουαλική επαφή μαζί της.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: