12 Δεκεμβρίου 2021

Επικεφαλής “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος”: Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει πανδημία - Υπό κράτηση, διώκονται για κακούργημα και τρία πλημμελήματαΑνάμεσα στους συλληφθέντες είναι μια δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα, ένας άνεργος από το Ίλιον - Κρατούνται μέχρι να απολογηθούν και αργότερα θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι.
Κρατούνται μέχρι να απολογηθούν την Δευτέρα, οι 11 συλληφθέντες που κατηγορούνται για την αρπαγή του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγινίου. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τρία πλημμελήματα, αυτά της οργάνωσης για διάπραξη κακουργήματος, διατάραξης λειτουργείας δημόσιας υπηρεσίας και παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών.

Επιπλέον σε δύο από αυτός ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης, σε μία γυναίκα για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και σε έναν άνδρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Μια δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα, ένας άνεργος από το Ίλιον είναι μεταξύ των 11 συλληφθέντων στο Αιγίνιο Πιερίας.

Όπως είπε ο δικηγόρος τους, Βασίλης Νουλέζας, οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120. «Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται», είπε.

Ο κ. Νουλέζας ανέφερε ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα. Τόνισε, επίσης, ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, ωστόσο είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο τρεις από τους 11 έχουν παιδιά στο σχολείο. Οι υπόλοιποι είναι από γύρω περιοχές.

«Οι θεματοφύλακες δεν έχουν σχέση με την απόφαση των γονέων να αρπάξουν τον διευθυντή» λένε οι υποστηρικτές τους που βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης, σύμφωνα με το thestival.gr.

Μάλιστα, σύμφωνα με το thestival, κατά τη μεταγωγή τους ένας εκ των συλληφθέντων έκανε λόγο για «ψεύτικες κατηγορίες» και κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει για την «παράνομη κράτησή» τους.


Επικεφαλής “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος”: Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει πανδημία

«Τους ανθρώπους στην Πιερία τους γνωρίζουμε διαδικτυακά, ανταλλάσσουμε απόψεις με όλον τον κόσμο. Ούτε κατά διάνοια συμφωνούμε με ότι έγινε. Είναι ανεπίτρεπτα πράγματα αυτά», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο επικεφαλής της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.


Όπως σημείωσε, «εμείς είμαστε Σώμα, είμαστε μια ένωση πολιτών. Κάθε θεματοφύλακας έχει υποχρέωση να γνωρίζει τι φυλάττει και θα πρέπει να το κάνει σωστά», συμπληρώνοντας πως «έχουμε ενημερώσει όλα τα αστυνομικά τμήματα και επί προσωπικού για το ποιοι είμαστε, τους καταθέσαμε έγγραφη αναφορά – καταγγελία για το άρθρο 120 του Συντάγματος και έχουμε κάνει μηνήσεις σχεδόν στο 80% των τμημάτων».

Ερωτηθείς, απάντησε πως στόχος τους είναι «να προστατεύσουμε την έννομη τάξη και το δημόσιο συμφέρον», ερμηνεύοντας με μια προφανώς αυθαίρετη λογική το άρθρο 120 του Συντάγματος και λέγοντας πως «υπάρχουν κακουργήματα που έχουν γίνει στη βάση του άρθρου 120 του Συντάγματος, το λένε και κορυφαίοι δικαστικοί».

Σχετικά με την πανδημία και τον κορωνοϊό, απάντησε «δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν υπάρχει πανδημία, είμαι σίγουρος ότι υπάρχει μια κοροϊδία. Είμαστε κατά των εμβολίων για συγκεκριμένους λόγους. Δεν έχουμε εμβολιάσει τα παιδιά μας», ενώ στην αρχή της σύνδεσης, με δηκτική διάθεση προς τον δημοσιογράφο που φορούσε μάσκα για τον κορωνοϊό, του είπε «εσύ είσαι εμβολιασμένος, προστατεύεσαι, δεν προστατεύεσαι; Γιατί φοράς μάσκα;».


thestival, protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: