22 Δεκεμβρίου 2021

Φιλία – Τελικά μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στα δύο φύλα;


 Μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ των δύο φύλων; Ισχύει το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές στις φιλίες τους; Η ψυχολόγος Μαρίνα Μόσχα δίνει τις απαντήσεις.

Ισχύει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες είναι πιο αναταγωνιστικές στις φιλίες τους; Σύμφωνα με την ψυχολόγο Μαρίνα Μόσχα, οι γυναίκες είναι πιο ανταγωνιστικές μεταξύ τους, όσον αφορά τη ζήλεια που υπάρχει ή για θέματα καριέρας. Ωστόσο, για τις γυναίκες η φιλία θεωρείται κάτι ιερό.

Το αίσθημα του ανταγωνισμού υπάρχει και στις αντρικές φιλίες, καθώς οι άντρες έρχονται αντιμέτωποι με τον ανταγωνισμό από παιδική ηλικία.

Στις φιλικές σχέσεις μεταξύ αντρών και γυναικών δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Είναι δυνατόν όμως να υπάρξει φιλία μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας;

Υπάρχει μία πλευρά που υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ των δύο φύλων, από την άλλη υπάρχει και η πλευρά που υποστηρίζει ότι δεν γίνεται και ότι υπάρχει μόνο ερωτική έλξη ανάμεσά τους.

Ωστόσο, παρατηρείται ότι μπορεί όντως να υπάρξει φιλική σχέση μεταξύ αντρών και γυναικών, με μία μικρή πιθανότητα να δει ο ένας ερωτικά τον άλλον στην πορεία του χρόνου.

Τα μυστικά για μία πετυχημένη φιλία είναι δύο: χρειάζεται το αμοιβαίο μοίρασμα και η απουσία της κτητικότητας. 

 .vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: