30 Δεκεμβρίου 2021

Νέα μέτρα – Τέλος στις σχολικές εκδρομές – Τι αναφέρει η ΚΥΑ

 


Η απόφαση να ανασταλούν οι σχολικές εκδρομές περιλαμβάνεται στην ΚΥΑ με τα νέα μέτρα που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Η απόφαση αναφέρει:

Αναστέλλεται η πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας.

Έως τις 10 Ιανουαρίου θα αποφασιστεί και αν θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία κλείνει ένα τμήμα σχολείου. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στόχος είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και οι ειδικοί παρακολουθούν μέρα – μέρα τα επιδημιολογικά στοιχεία και όλα θα επανεξεταστούν αν χρειαστεί.

«Παράθυρο» για αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν έχει ακόμα κάνει εισήγηση στην κυβέρνηση, αλλά οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και επιστημόνων δείχνουν ότι έρχονται αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Φυσικά, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ούτε την παράταση του ανοίγματός τους μετά τις γιορτές, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και τις επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον στην υγειονομική εικόνα της χώρας.

Δεν υπάρχει πρόταση να μην ανοίξουν τα σχολεία

Στο θέμα που «καίει» την εκπαιδευτική κοινότητα, από μαθητές και γονείς μέχρι καθηγητές και δασκάλους, αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως δεν υπάρχει στο τραπέζι το να μην ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο οι ειδικοί θα συζητήσουν την άλλη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν αν χρειαστεί ορισμένα μέτρα, με αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σε ερώτηση ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές, ο κ. Πλεύρης δεν θέλησε να απαντήσει, καθώς είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και περιμένει να ακούσει τους ειδικούς.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: