13 Δεκεμβρίου 2021

Οι άνθρωποι του προέδρου – Οι στενοί συνεργάτες του Ανδρουλάκη και ο ρόλος τους στην επόμενη ημέρα


 Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι ένα κόμμα που παρά την απώλεια της εκλογικής του επιρροής εξακολουθεί να έχει δομές παράταξης εξουσίας. Εντός του υπάρχουν ισχυρά και διαφορετικά κέντρα, τα οποία έχουν αναφορές σε διαφορετικές τάσεις της Σοσιαλδημοκρατίας και πρόσωπα.

Επίσης, υπάρχουν ακόμα οι λεγόμενοι «βαρόνοι», δηλαδή βουλευτές και ιστορικά στελέχη που συνεχίζουν να επηρεάζουν πολιτικά χιλιάδες πολίτες, ακόμα και με ένα απλό τηλεφώνημα. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι ότι κατάφερε να σαρώσει στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, χωρίς τη στήριξη των «βαρόνων».

Αντίθετα, δίπλα του είχε μόνο νέους ανθρώπους και πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο πλευρό του εδώ και χρόνια. Ακόμα και οι βουλευτές που τον στήριξαν ανοιχτά, δεν είναι οι τηλεοπτικές «φίρμες».

Το Newsbomb.gr παρουσιάζει ποιοι είναι οι άνθρωποι που στήριξαν τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Στέφανος Ξεκαλάκης

Πρόκειται για τον άνθρωπο που διαδέχθηκε τον Νίκος Ανδρουλάκη στη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, το 2014, όταν εξελέγη ευρωβουλευτής. Για την ακρίβεια, ήταν ο τελευταίος Γραμματέας του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος, αφού από τα 2017 και μετά, αυτά έπαψαν να έχουν οποιαδήποτε λειτουργία.

Όσοι τον γνωρίζουν καλά περιγράφουν έναν ήρεμο άνθρωπο, που βρίσκει τις λύσεις όταν τα πράγματα δείχνουν πως στραβώνουν. Με μεγάλη οργανωτική εμπειρία, ήταν ο ένας εκ των δύο που «όργωσαν» την Ελλάδα καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, ενώ συνέβαλε τα μέγιστα στην οργάνωση των «πυρήνων» που στήριξαν την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όταν σταμάτησε να είναι Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ήταν προσωπική του επιλογή να μην συμμετέχει στα όργανα του ΚΙΝΑΛ και επέστρεψε στο επάγγελμα του, αφού είναι τοπογράφος μηχανικός. Θα έχει κομβικό ρόλο την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Στέφανος Ξεκαλάκης
Ο τελευταίος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης

Ανδρέας Σπυρόπουλος

Είναι ο δεύτερος άνθρωπος που όλα αυτά τα χρόνια δεν σταμάτησε να δουλεύει για την επόμενη ημέρα στη Χαριλάου Τρικούπη. Πιστός «στρατιώτης» στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος των Τομέων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιφερειακού Σχεδιασμού.

Μαζί με τον Ξεκαλάκη, «χτένισε» τη χώρα από άκρη σε άκρη. Σε κάθε του παρουσία στην περιφέρεια -και όχι μόνο- είχε την εξουσιοδότηση να μιλάει εξ ονόματος του Νίκου Ανδρουλάκη. Πολλές φορές συγκρούστηκε τα τελευταία χρόνια στα όργανα του ΚΙΝΑΛ με μερίδα συντρόφων του για επιμέρους θέματα, όμως ποτέ δεν αμφισβήτησε τις κατευθύνσεις της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Είναι πολιτικός μηχανικός και όλα δείχνουν ότι θα είναι η πρόταση Ανδρουλάκη για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος.

Ανδρέας Σπυρόπουλος
Όλα δείχνουν ότι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος θα προταθεί για Γραμματέας του κόμματος.

Οι άλλοι

Ισχυρή παρουσία στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη, είχαν και άλλα πρόσωπα και αυτά νεαρής ηλικίας. Τελευταία προσθήκη, αλλά με κεντρικό ρόλο, ήταν ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος, που παραιτήθηκε για να στηρίξει την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη. Ρόλο υπεύθυνου Τύπου, είχε ο Βαγγέλης Τσόγκας, με τη δημοσιογράφο Ειρήνη Κωστάκη, ενώ ξεχωριστό ρόλο είχε ο Βασίλης Πανάγου, που είναι και αυτός στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εδώ και χρόνια, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

 .newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: