25 Δεκεμβρίου 2021

Φόβοι για νέο τουρκικό σχέδιο προώθησης μεταναστών – Η αντίδραση της Αθήνας και η αυξημένη ετοιμότητα στα σύνορα


 Φόβους για νέο οργανωμένο σχέδιο από πλευράς της Άγκυρας, εγείρουν τα τρία πολύνεκρα ναυάγια που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Δεκάδες μετανάστες βρήκαν φρικτό θάνατο στα παγωμένα νερά της θάλασσας, στην προσπάθειά τους να βρουν ένα καλύτερο μέλλον σε μία χώρα της Ευρώπης.

Τα σκληρά κυκλώματα διακινητών μεταναστών που δρουν στην Τουρκία, φαίνεται πως έχουν βρει εναλλακτικές διαδρομές για τη μεταφορά των ανθρώπων αυτών, από τη στιγμή που “σφραγίστηκαν” τα σύνορα με την Τουρκία, στον Έβρο, και “θωρακίστηκαν” τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Γνωρίζοντας πλέον ότι οι περιπολίες σε αυτές τις περιοχές είναι πολύ αυξημένες και εντατικές, επιλέγουν νοτιότερες θαλάσσιες πορείες ώστε να μεταφέρουν τους μετανάστες και πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια στη χώρα μας ή στη γειτονική Ιταλία.

Δυστυχώς, το Αιγαίο μετατράπηκε ξανά σε υγρό τάφο για 30 ανθρώπους -μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος- που έχασαν τη ζωή τους στα τρία ναυάγια που συνέβησαν ανοιχτά της Φολεγάνδρου, των Αντικυθήρων και της Πάρου τα τελευταία 24ωρα. Δεκάδες άλλοι στάθηκαν πιο τυχεροί και διασώθηκαν από τις ελληνικές Αρχές.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: