7 Δεκεμβρίου 2021

Καιρός – Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη – Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα


 Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη, ενώ σε πολλές περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα με βροχές, καταιγίδες, αλλά και ενισχυμένους ανέμους.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου και την ΕΡΤ, κατά τόπους θα είναι έντονα τα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο, κυρίως κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών. Τα βροχοσύννεφα που έκαναν την εμφάνιση τους από το απόγευμα της Δευτέρας στη δυτική Ελλάδα θα κινηθούν ανατολικά κατά τη διάρκεια της Τρίτης φέρνοντας μαζί τους τοπικά έντονα φαινόμενα.

Προσοχή για πλημμύρες και κατολισθήσεις

Ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι κατά τόπους, που σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις μεγαλώνουν τις πιθανότητες για απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων και ποταμών, τοπικών πλημμυρών καθώς επίσης και κατολισθήσεων στις ορεινές περιοχές. Από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά έντονα φαινόμενα αναμένονται και στις περιοχές της βόρειας-βορειοανατολικής χώρας με δυνατές βροχές και καταιγίδες, τα οποία αργότερα θα φτάσουν και τις περιοχές του ανατολικού αιγαίου και τη νότια Κρήτη.

Πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Αττική

Μπόρες, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Αττική το πρωί, κυρίως στις πιο κεντροανατολικές περιοχές του νομού. Σχετικά γρήγορα όμως τα ανοίγματα του καιρού θα μεγαλώσουν και οι συννεφιές θα παραμείνουν τοπικές. Προς το βράδυ ο καιρός θα ξαναγίνει λίγο πιο άστατος με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων μικρής όμως διάρκειας. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 12 έως τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στην Κεντρική Μακεδονία το πρωί θα υπάρχει σχεδόν παντού συννεφιά. Τοπικές, λιγότερες βροχές στα νοτιοδυτικά προς Πιερία, περισσότερες βροχές προς τους νομούς Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής όπου δεν αποκλείονται και κάποιες τοπικές καταιγίδες. Παράλληλα στα βορειότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 1000 μέτρα.

Στα Δυτικά

Προς το απόγευμα, στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τα ανοίγματα του καιρού θα μεγαλώσουν, ενώ στα ανατολικά κάποιες βροχές θα διατηρηθούν και στα ορεινά θα έχουμε χιονόνερο και χιονοπτώσεις πάνω από τα 900 μέτρα. Βαρδάρης ο άνεμος αρκετά έως πολύ ψυχρός στα 7 με 8 μποφόρ στα ανοιχτά και η θερμοκρασία στους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: