17 Δεκεμβρίου 2021

Έρευνα για “φάμπρικα” με… καλοθελητές που κάνουν το εμβόλιο για λογαριασμό άλλων έναντι αμοιβής


 Το ενδεχόμενο να έχει στηθεί “φάμπρικα” με άτομα που κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για λογαριασμό άλλων ερευνούν οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, με αφορμή το περιστατικό στο νοσοκομείο Λοιμωδών Αγίας Βαρβάρας, η ΕΛ.ΑΣ. θα διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει εάν κάποιοι πηγαίνουν στο κέντρο της Αθήνας και πείθουν άστεγους ή τοξικομανείς να εμβολιαστούν στη θέση τους, έναντι αμοιβής. Παράλληλα, θα ερευνήσει το ενδεχόμενο οι ίδιοι οι άστεγοι ή τοξικομανείς να προσφέρονται από μόνοι τους να κάνουν αυτή τη δουλειά και να πωλούν τις “υπηρεσίες” τους, μέσω τρίτων που τους φέρνουν σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους.

Στο μικροσκόπιο ο 45χρονος

Στο πλαίσιο αυτό ερευνούν τον 45χρονο που συνελήφθη όταν προσπάθησε να εμβολιαστεί για λογαριασμό ενός 26χρονου στην Αγία Βαρβάρα. Ο άνδρας, ο οποίος είναι τοξικομανής, επιχείρησε να εμβολιαστεί δείχνοντας την ταυτότητα άλλου ατόμου, στο όνομα του οποίου είχε κλειστεί το ραντεβού. To προσωπικό όμως του νοσοκομείου διαπίστωσε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και κάλεσε την Αστυνομία.

Αυτό που πρόδωσε τον 45χρονο ήταν η ηλικία, καθώς ο 26χρονος του οποίου είχε την ταυτότητα έχει γεννηθεί το 1975, ενώ ο άνθρωπος που έβλεπαν μπροστά τους οι υπεύθυνοι του εμβολιαστικού κέντρου έμοιαζε πολύ μεγαλύτερος.

Ο 45χρονος τοξικομανής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας όπου φέρεται να κατέθεσε ότι πήγε να κάνει το εμβόλιο για λογαριασμό άλλου ατόμου έναντι αμοιβής 25 ευρώ. Όπως φέρεται να είπε κάποιος τον πλησίασε στην Ομόνοια και του πρότεινε να του δώσει 25 ευρώ για να εμβολιαστεί στη θέση αντιεμβολιαστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο 45χρονος έχει κάνει το ίδιο πράγμα άλλη μια φορά στο παρελθόν, δηλαδή έχει πληρωθεί για να κάνει το εμβόλιο στη θέση άλλου προσώπου.

Σημειώνεται ότι λίγο αργότερα συνελήφθη και ο 26χρονος κάτοχος της ταυτότητας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι την είχε χάσει. Έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος και των δύο.

 enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: