27 Δεκεμβρίου 2021

Αλλεπάλληλες συσκέψεις για νέα μέτρα


Στο πλαίσιο της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης και αξιολόγησης των στοιχείων, υπό τη σκιά της επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον και με την αγωνία μιας νέας σημαντικής επιδείνωσης της πανδημίας, συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου.

Θα εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα αξιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν για τη μείωση της διασποράς του ιού και θα προτείνει επιπλέον εάν κρίνει ότι χρειάζεται.

Αποφασίζονται τα νέα μέτρα σε εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση

Η άνοδος των περιστατικών μόλυνσης σε συνδυασμό με την Όμικρον η οποία εξαπλώνεται γρήγορα, φέρνουν νέα μέτρα τα οποία όπως όλα δείχνουν, θα ληφθούν άμεσα. Στο στόχαστρο μπήκαν η εστίαση και τα νυχτερινά μαγαζιά. Οι ειδικοί αφού αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα θα προχωρήσουν σε προτάσεις τις οποίες θα αξιολογήσει η κυβέρνηση. Δεν αποκλείεται τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν τα μεσάνυχτα, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται η θέσπιση ορίου ατόμων ανά τετραγωνικό και η απαγόρευση όρθιων. Κάποιοι εισηγούνται και την απαγόρευση της μουσικής, κάτι που στην ουσία θα ισοδυναμεί με λουκέτο για μπαρ και διασκέδαση. Αλλαγές πάντως θα υπάρχουν ως προς το ποσοστό πληρότητας στα νυχτερινά μαγαζιά.

Τι θα γίνει με την τηλεργασία και τα γήπεδα

Όσον αφορά την τηλεργασία, θα είναι άμεση στο 50% του προσωπικού όπου αυτό είναι εφικτό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέτρο που θα συμβάλει και στην αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σχετικά με τα γήπεδα, υπάρχουν δύο προτάσεις στο τραπέζι. Η πρώτη αφορά τη μείωση του επιτρεπόμενου αριθμού στο μισό και η δεύτερη να απαγορευθεί εντελώς η παρουσία των θεατών στους αγώνες.

Κλείσιμο σχολείων

Τα σχολεία φαίνεται πως δεν επηρεάζονται από τα νέα μέτρα καθώς όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να επαναφέρει το μέτρο της τηλεκπαίδευσης. Επίσης, δεν έχει συζητηθεί ούτε η καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων μετά τις γιορτές καθώς υπάρχει η επιθυμία για την κανονική επαναλειτουργία τους. Το μόνο μέτρο που υπάρχει στο τραπέζι με μεγάλες πιθανότητες να υλοποιηθεί είναι η απαγόρευση των σχολικών εκδρομών, ενώ και τα πρωτόκολλα λειτουργίας θα παραμείνουν ως έχουν, σύμφωνα με τις τελευταίες  πληροφορίες.

 zougia.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: