30 Δεκεμβρίου 2021

Σοβαρό θέμα με τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στην κηδεία του Κάρολου Παπούλια


 Η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, τελέστηκε την Τετάρτη (29.12)), ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου της Χώρας κατά την άφιξη στην εξόδιο ακολουθία της νυν ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην εξόδιο ακολουθία του Κάρολου Παπούλια, δεν παιάνισε ο Εθνικός Ύμνος ως είθισται από το σχετικό πρωτόκολλο. Το γεγονός έγινε αντικείμενο σχολιασμού, ενώ αναπτύχθηκε φημολογία που ήθελε την κ. Σακελλαροπούλου να έχει ζητήσει να μην υπάρξει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία δεν ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου σε επίσημη τελετή κατά την οποία δίνει το «παρών» η πρώτη πολίτης της χώρας. Στην δοξολογία για την Πρωτοχρονιά του 2021, δεν υπήρχε η μπάντα του ΓΕΕΘΑ στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ωστόσο, το συμβάν είχε αποδοθεί στις ειδικές συνθήκες λόγω του κορονοϊού μέσα από επίσημη ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, χρίζει διευκρινίσεων και το σημερινό (29.12) περιστατικό με τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου κατά την άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας.

 Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: