24 Δεκεμβρίου 2021

Δήμος Κατερίνης: Εκδηλώσεις & δράσεις σε εορταστικούς ρυθμούς

Οι ευχές μικρών και μεγάλων δημοτών συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 23/12,  ψηλά στον ουρανό της Κατερίνης για φιλανθρωπικό σκοπό. 

Ειδικότερα, τα φαναράκια της Action Team σε ένα Χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα στόλισαν τον ορίζοντα με το φως τους και δημιούργησαν ένα υπέροχο σκηνικό στην πλατεία Μακεδονίας.

Παράλληλα, το νεανικό μουσικό σχήμα «ΧΑΛΚΙΝΟΜΑΝΙΑ» με χάλκινα, κλαρίνα, κρουστά μετέφερε παραδοσιακούς ήχους - μελωδίες και εορταστικό κλίμα στον πεζόδρομο και σε κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης.

Σήμερα παραμονή Χριστουγέννων, Χριστουγεννιάτικοι ξυλοπόδαροι με τις εντυπωσιακές στολές και τα τεχνάσματά τους σκόρπισαν κέφι και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, τα παιδιά «φορούν» την εορταστική τους διάθεση και υποδέχονται καθημερινά τα Χριστούγεννα με ζωντάνια και αισιοδοξία στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου). 

Στον όμορφο και κατάλληλα διαμορφωμένο ζεστό αυτό χώρο στεγάζονται: το ταχυδρομείο και το σπίτι του Άι Βασίλη. Επίσης, το «Εργαστήρι παραμυθιού», όπου η ξεκαρδιστική μάγισσα «Φρικαντέλα», του Ευγένιου Τριβιζά και τα απίστευτα «μελομακάρονα και κουραμπιέδες εν δράσει», της Μάρως Θεοδωράκη, παίρνουν σάρκα και οστά χαρίζοντας μοναδικές στιγμές γέλιου και φαντασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: