12 Δεκεμβρίου 2021

Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ απηύθυνε ο Δ. Κουτσούμπας


Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει πρόταση - σχέδιο, το οποίο δίνει απάντηση στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει  για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη και την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Πρόσθεσε, δε, ότι “ αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βαδίσουμε στο δρόμο της ανατροπής του πραγματικού εχθρού, της σύγχρονης δικτατορίας του κεφαλαίου και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό”. 
Ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, το οποίο, όπως είπε, “ ξεδιπλώνει μία μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία, η οποία δεν περιορίζεται στο πλαίσιο μιας πολιτικής καμπάνιας με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα”.
Άσκησε κριτική στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι άφησε τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη “ να αποφασίσουν οι ίδιοι, πόσες κλίνες θα ευαρεστηθούν να διαθέσουν”, δεν καλύπτει τα κενά σε προσωπικό και δεν ανοίγει τα τρία κλειστά νοσοκομεία της πόλης, το Λοιμωδών, το Παναγία και το πρώην 424
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πυξίδα της είναι “ τα κέρδη των ομίλων της υγείας”, δεν θωρακίζει το σύστημα υγείας και   επιμένει να κουνάει το δάχτυλο της “ ατομικής ευθύνης”.
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το κόμμα θα δώσει και θα κερδίσει τη δύσκολη μάχη για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την κατάργηση των αντεργατικών νόμων και πρόσθεσε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη “ ούτε «για όλους» μπορεί να είναι, όπως λέει ο Μητσοτάκης, ούτε «δίκαιη», όπως λέει ο Τσίπρας”. “ Είναι μόνο ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλίων, μέσα από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων”, είπε.
Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι  “ η «Προοδευτική δημοκρατική παράταξη» του ΣΥΡΙΖΑ και όσων άλλων επιδιώκει να την απαρτίσουν, ψηφίζει τα ίδια νομοσχέδια με τη «δεξιά»” και υπογράμμισε ότι “ η προοδευτική δημοκρατική παράταξη μπάζει πολλά νερά, προφανώς από τα δεξιά”.
Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι εάν ο κόσμος φτάνει στην κάλπη με την προσδοκία ότι το κόμμα μπορεί να αλλάξει στρατηγική ή μπορούμε να επιστρέψουμε σε προηγούμενες δεκαετίες με περισσότερο κοινωνικό κράτος, θα διαψευστεί
Κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε ότι  “ η συμπόρευση με το ΚΚΕ δεν είναι σημαία ευκαιρίας για ανεμομαζώματα-ανεμοσκορπίσματα, για τυχοδιωκτικές συμφωνίες και συμμαχίες κορυφών” και στόχος είναι να χτιστεί μια ελπιδοφόρα κοινωνική συμμαχία, που “ θα αξιοποιεί κάθε δυσκολία, «ρωγμή» κι αστάθεια στο αστικό πολιτικό σύστημα, με σκοπό να περνάει ο λαός και το κίνημα του σε καλύτερες θέσεις μέχρι τη ριζική ανατροπή για την εξουσία”. 
Με την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Κουτσούμπας παρέλαβε εκ μέρους της ΚΕ αρχειακό υλικό από την οικογένεια του Στέφανου Βελδεμίρη, στελέχους της ΕΔΑ από τις Συκιές Θεσσαλονίκης, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1961. 


Γ.Χ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: