17 Δεκεμβρίου 2021

Κύκλωμα με λαθραία τσιγάρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Αρχηγικό μέλος έδινε οδηγίες τηλεφωνικά μέσα από τη φυλακή


 Τέλος στη δράση οργανωμένου κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων σε Αττική, Θεσσαλονίκη αλλά και εκτός της ελληνικής επικράτειας, έβαλε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Με συντονισμένη επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη και Αττική, την περασμένη Τρίτη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποδομήσουν το κύκλωμα συλλαμβάνοντας εννέα μέλη της οργάνωσης μεταξύ των οποίων και ένα που φέρεται να είναι αρχηγός. Κατασχέθηκαν 215.455 πακέτα τσιγάρων, με τους διαφυγόντες δασμούς να εκτιμώνται συνολικά σε 1.700.000 ευρώ. Δικογραφία σχηματίστηκε συνολικά για 12 άτομα, εκ των οποίων ένα ακόμη αρχηγικό μέλος της οργάνωσης που είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης. Ο φερόμενος ως έτερος αρχηγός έδινε μάλιστα κατευθυντήριες οδηγίες στα υπόλοιπα μέλη, τηλεφωνικά.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία ύστερα από πολύμηνη έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους και με σκοπό την αποφυγή καταβολής φόρων και δασμών, αρχικά προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια τοποθετούσαν τα λαθραία σε αποθηκευτικούς χώρους της περιοχής. Κατόπιν, τα μεταφόρτωναν σε φορτηγά με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας και διακινούνταν στην Αττική, είτε εκτός της ελληνικής επικράτειας σε δίκτυο πελατών της οργάνωσης. Σε όλες τις μεταφορές τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσε προπομπούς που ειδοποιούσαν τα φορτηγά προκειμένου να αποφύγουν τυχόν ελέγχους.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε δύο αποθηκευτικούς χώρους και έξι σπίτια. Εκτός από τα 215.455 πακέτα τσιγάρα κατασχέθηκαν επίσης 12 συσκευασίες καπνού, τρία αυτοκίνητα και έξι φορτηγά, από τα οποία για τα πέντε διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για οχήματα- κλώνους, καθώς οι αριθμοί πλαισίου δεν αντιστοιχούσαν σε εκείνους των αδειών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία η εγκληματική οργάνωση είχε διακινήσει ακόμη 220.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

 .newsbeast.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: