24 Δεκεμβρίου 2021

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Ευτυχείτε εν πανδημία
***
Είχαμε καιρό να τα πούμε. Ας όψεται ο κορωναϊός. Οχι ότι με επισκέφθηκε. Δεν θα τολμούσε άλλωστε αφού η Phizer με κατατρύπησε με τρεις δόσεις.
***
Ήταν η διάθεση. Όλα στραβά. Στον ύπνο να βλέπεις Κυριάκο, στον ξύπνιο τη Γκάγκα.
***
Δε φτάνει που χάλασε τ' αυτοκίνητο χάλασε κι ο λέβητας, γκαντεμιά, χάλασε κι η καφετιέρα. Άντε να εμπνευστείς να γράψεις, όταν βλέπεις μια κοινωνία μασκοφόρων να περιμένει να σωθεί από τον Πλεύρη.
***
Είπα λοιπόν σήμερα να πω κι εγώ κάτι σαν κάλαντα, μήπως ξεχαστούμε, γιατί ποιος ξέρει αύριο-μεθαύριο μετά την όμικρον μας κάτσει καμμιά σίγμα και χαιρέτα μας τον πλάτανο.
***
Καλήν ημέρα λοιπόν άρχοντες, έστω και με διπλή μάσκα, έστω και με Κυριάκο αρχηγό, έστω και με τον ΠΑΟΚ στους μείον έντεκα, έστω και με το πετρέλαιο στο 1,20.
***
Να πω στ΄ αρχοντικό σας, έστω και χωρίς θέρμανση, με τη ΔΕΗ στα ύψη και τον καφέ να γίνεται ακριβός σαν το χασίσι.
***
Το γάλα τρων οι άρχοντες, το μέλι οι αφεντάδες. Έτσι γινόταν πάντα. Ειδικά με το μέλι. Έτσι θα γίνεται πάντα, όταν ο "νοικοκύρης" του σπιτιού θα είναι πάντα ο ίδιος και συ θα αποβλακώνεσαι με τους Ευαγγελάτους και τους Πρετεντέρηδες.
***
Άστρο λαμπρό τους οδηγεί, από Βερολίνο μεριά, τρεις μάγοι με τα δώρα, Κυριάκος, Αλέξης και Νίκος και τα δώρα... λόγια, λόγια, λόγια....\
***
Και εν Κατερίνη λένε τίκτεται ο νέος Μεσσίας, δεν λέω ακόμη τίποτε, μην τύχει κι έχω την τύχη του Προδρόμου, καθότι Ιωάννης κι εγώ.
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: