10 Δεκεμβρίου 2021

Δολοφονία στη Γλυφάδα – «Σε σοκ η εντολέας μου» – Τι λέει η δικηγόρος της συντρόφου του θύματος και μητέρας του δράστη


Η δικηγόρος ανέφερε ότι το θύμα και ο καθ’ ομολογία δράστης του στυγερού εγκλήματος δεν είχαν οικονομικές διαφορές, ενώ οι σχέσεις τους ήταν τυπικές. Την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η σύντροφος του θύματος και μητέρα του δράστη του εγκλήματος στη Γλυφάδα, περιγράφει η δικηγόρος της Εύα Ντογιάκου.

«Είναι ένα τραγικό περιστατικό. Πρόκειται περί μιας οικογενειακής τραγωδίας. Είναι σοκαρισμένη όλη η τοπική κοινωνία. Είναι σοκαρισμένη και η εντολέας μου, σύντροφος του θύματος και μητέρα του δράστη. Δυστυχώς δεν μπορεί να εξηγήσει τα κίνητρα αυτού του στυγερού εγκλήματος».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Ντογιάκου, ανέφερε ότι «η σύντροφος του δράστη και μητέρα του θύματος βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Αυτή την στιγμή έχει να θρηνήσει και για τον επί είκοσι χρόνια σύντροφό της, το οποίον λάτρευε, και να αντιμετωπίσει το ότι ο θύτης αυτού του εγκλήματος είναι ο ίδιος της ο γιος».

Όπως δήλωσε η κ. Ντογιάκου, «το θύμα ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Βοηθούσε όλον τον κόσμο, όπως και τον δράστη», γι’ αυτό και η σύντροφός του θύματος δεν μπορεί να εξηγήσει τι τον οδήγησε σε αυτή την πράξη.
Το θύμα είχε βοηθήσει τον δράστη

Η ίδια ανέφερε ότι το θύμα και ο καθ’ ομολογία δράστης του στυγερού εγκλήματος δεν είχαν οικονομικές διαφορές, ενώ οι σχέσεις τους ήταν τυπικές

Η δικηγόρος διευκρίνισε πως η συνδρομή που είχε δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια ο δράστης από το θύμα ήταν και οικονομικής φύσεως, αλλά και σε ό,τι άλλο μπορεί να είχε χρειαστεί.

.«Ο δράστης για ένα μεγάλο χρονικά διάστημα δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό. Με τη μητέρα του, λόγω και της απόστασης, είχε κάποιες σχέσεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες ήταν καλές αλλά σχετικά τυπικές».

«Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν οικονομικές διαφορές (…) ίσα ίσα που όσον αφορά το ίδιο το θύμα, εκείνος είχε βοηθήσει πολλές φορές τον δράστη», πρόσθεσε.
Στον εισαγγελέα ο δράστης

Ο 51χρονος που έστησε ενέδρα θανάτου στον 66χρονο σύντροφο της μητέρας του, αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η άγρια δολοφονία έγινε το πρωί της Πέμπτης (9.12.2021). Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι στον 66χρονο έξω από το κατάστημα που διατηρούσε στη Γλυφάδα.

Ο 51χρονος σκότωσε το θύμα με πολλαπλές μαχαιριές και μετά το έγκλημα εμφανίστηκε στην Ασφάλεια και σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς ήταν «τον σκότωσα και ήρθα να παραδοθώ». Μάλιστα, είπε πως «είχαμε προσωπικές διαφορές, τον μαχαίρωσα».
Το χρονικό

Σε βίντεο που έχει δοθεί στο «φως», ο 66χρονος φαίνεται να μεταβαίνει το πρωί της Πέμπτης στο μαγαζί του, ένα χρωματοπωλείο, αφότου είχε παρκάρει σε κοντινή απόσταση.

Τη στιγμή που πήγε να ανοίξει την πόρτα, εμφανίστηκε μπροστά του ο 51χρονος γιος της συντρόφου του. Τον έσπρωξε και, πριν το άτυχο θύμα προλάβει να αντιδράσει, τού κατάφερε χτυπήματα με μαχαίρι.

Ο δράστης φαίνεται να μαχαιρώνει τον 66χρονο πολλές φορές, πριν ο τελευταίος πέσει στο έδαφος. Ακόμη και αφού το θύμα ήταν πεσμένο, ο δολοφόνος συνέχιζε να τον μαχαιρώνει.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, τα τραύματα που έφερε το θύμα από το μαχαίρι ήταν στην κοιλιακή χώρα, το θώρακα και τον λαιμό.

Στη συνέχεια, ο δράστης μετέβη στην Ασφάλεια όπου παραδόθηκε και ομολόγησε την πράξη του.in.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: