21 Δεκεμβρίου 2021

Τσίπρας: Εκλογές τώρα να σώσουμε ό,τι σώζεται


 Την άποψη ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλο χρόνο με τον «ένοχο πρωθυπουργό να διαχειρίζεται την κρίση», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Star» και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα για να «σωθεί ό,τι σώζεται», καθώς είναι «ατύχημα για τη χώρα να βρίσκεται στην κυβέρνηση ένα κόμμα που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ».

Επανέλαβε, επίσης, το προσκλητήριο που έχει απευθύνει προς όλα τα κόμματα της «Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης», για ένα μέτωπο κατά της Δεξιάς, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το σχηματισμό μίας προοδευτικής κυβέρνησης.

Γιατί ζήτησα εκλογές

«Αυτό που διακυβεύεται είναι προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το μεγάλο ζήτημα δεν είναι αν η χώρα θα μπορεί να αντέξει εκλογές εν μέσω πανδημίας αλλά αν η χώρα θα μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμα μία κυνική κυβέρνηση, έναν ένοχο πρωθυπουργό να διαχειρίζεται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η αποκάλυψη Τσίοδρα-Λύτρα, θα στιγματίσει το πολιτικό σύστημα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και όχι μόνο στο σκέλος του «ψέματος του πρωθυπουργού στη Βουλή», αλλά για την απόφαση του να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, καθώς αποδεικνύεται ότι θα είχαμε αποφύγει το 38,5% των θανάτων από την πανδημία. «8.000 οικογένειες αισθάνονται ότι έχασαν τους ανθρώπους τους που θα είχαν γλιτώσει εάν υπήρχε ενισχυμένο σύστημα υγείας».

«Αποδίδουμε στους κυβερνόντες την πολιτική, συνειδητή ευθύνη να μην ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ζήτησα εκλογές για να σώσουμε ότι σώζεται. Γιατί αν σε οποιαδήποτε χώρα ο πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι είναι δεν υπάρχει πρόβλημα να νοσηλεύεται κάποιος εκτός ΜΕΘ, ενώ είχε στα χέρια του τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, θα είχε βγει να ζητήσει συγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δυστύχημα για τη χώρα ότι είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Παράλληλα, τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν να δώσει 5 δις σε απευθείας αναθέσεις και την ίδια στιγμή να κόβει λεφτά για την Υγεία, χωρίς να κάνει προσλήψεις και χωρίς να ενισχύει τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Επίσης, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός λέει ψέματα όταν υποστηρίζει πως οι ΜΕΘ είναι 1.480, καθώς δεν γίνεται να έχουμε 700 διασωληνωμένους και 150 πολίτες εκτός ΜΕΘ.

«Η χώρα μας έχει διπλάσιους θανάτους ανά εκατομμύριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως είναι ατύχημα για τη χώρα να βρίσκεται στην κυβέρνηση ένα κόμμα που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «το πρωτόκολλο στα σχολεία είναι λάθος. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε να νοσήσουν σχεδόν 15 παιδιά και μετά να κλείνει ένα τμήμα. Με το που νοσεί ένα παιδί θα πρέπει να κλείνει το σχολείο για 3 ημέρες και μετά όλα τα παιδιά να κάνουν τεστ μοριακό το οποίο θα χρηματοδοτεί το ελληνικό δημόσιο».

Ανάγκη για μία προοδευτική κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόταξε για ακόμα μία φορά την ανάγκη σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης, η οποία προφανώς περιλαμβάνει και το Κίνημα Αλλαγής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν βλέπει ανταγωνιστικά τις ευρύτερες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, τονίζοντας πως μοναδικός αντίπαλος του είναι η Δεξιά και ο κ. Μητσοτάκης. Σχολιάζοντας την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί γι αυτό.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι «εάν θέλει κάποιος να αλλάξουν τα πράγματα, ένα είναι το μέτωπο, αυτό απέναντι στην κυβερνητική πολιτική».

Παράλληλα, είπε ότι ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης προϋποθέτει δύο πράγματα. Πρώτον, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις ερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής και δεύτερον το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου να είναι μεγαλύτερο από εκείνο της ΝΔ και του Βελόπουλου.

Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: