14 Δεκεμβρίου 2021

Τί λαχταρούν οι Έλληνες όταν παραγγέλνουν delivery


 Η Rocket, η διεθνής υπηρεσία online παραγγελίας και διανομής φαγητού, που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της και στην Ελλάδα, διεξήγαγε έρευνα αντλώντας δεδομένα από τις εβδομαδιαίες παραγγελίες στην εφαρμογή της, προκειμένου να προσδιορίσει τις τάσεις online παραγγελίας φαγητού στην Ελλάδα.

Τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι παρά τον μύθο, σύμφωνα με τον οποίο οι Έλληνες επιβιώνουν μόνο με καφέ και σουβλάκι, μεταξύ των πιο δημοφιλών επιλογών συγκαταλέγονται τα διεθνή πιάτα, καθώς και ελαφρύτερα, πιο υγιεινά γεύματα.

Τι καταναλώνουν οι Έλληνες σε καθημερινή βάση

1. Καφές – δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτόν!

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη πως οι Έλληνες λατρεύουν τον καφέ. Το 15% όλων των παραγγελιών στη Rocket αφορά τον καφέ, με τον κρύο (ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες) να είναι η κορυφαία επιλογή! Ο freddo espresso είναι ο βασιλιάς των καφέδων, αλλά και ο ζεστός καπουτσίνο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους λάτρεις του καφέ.

2. Σουβλάκι – η συνήθεια που έγινε λατρεία !

Μπορεί να μην είναι η νούμερο ένα επιλογή με διαφορά όπως κάποτε, αλλά οι Έλληνες δεν βαριούνται ποτέ ένα καλό, ζουμερό σουβλάκι! Σταθερή αξία ανάμεσα στις επιλογές των Ελλήνων, το σουβλάκι παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις τους, με το 13% των παραγγελιών της Rocket να προέρχονται από αυτό.

3. Υγιεινό φαγητό – η νέα τάση!

Οι επιλογές ελαφριών γευμάτων είναι πιο δημοφιλείς στους Έλληνες από ό, τι θα περίμενε κανείς, καθώς τα veggie wraps, οι σαλάτες, τα μπολ κινόα και οι σούπες αντιστοιχούν στο 16% των καθημερινών παραγγελιών. Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες αποτελούν πλέον τάση ανάμεσα στους Έλληνες, ειδικά στα αστικά κέντρα στα οποία οι άνθρωποι αναζητούν πιο ποιοτική τροφή που θα τους δώσει ενέργειά για τις ανάγκες μιας απαιτητικής ημέρας! Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse RC για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αττικής, το 53% των Ελλήνων καταναλωτών ψωνίζουν περισσότερο με βασικό γνώμονα την υγεία τους.

4. Burgers και πίτσα – μια κλασική επιλογή!

Ποιος δεν λατρεύει ένα απολαυστικό burger ή μία πίτσα με πολλά και διάφορα υλικά! Έχοντας παγιωθεί ως διαχρονικά αγαπημένες επιλογές, παραμένουν σταθερά υψηλά στην προτίμηση για τους περισσότερους καταναλωτές καταλαμβάνοντας το 20% των παραγγελιών.

5. Γλυκά – απογευματινές απολαύσεις!

Ναι, οι Έλληνες νιώθουν να τους «πέφτει το ζάχαρο» και τους πιάνει η λιγούρα για κάτι γλυκό γύρω στις 4 μ.μ., ενώ παίρνουν τον απογευματινό τους καφέ και η πρώτη σκέψη που περνάει από το κεφάλι τους είναι η εξής: ντόνατς! Πράγματι, το 13% των παραγγελιών της Rocket αφορούν τα γλυκά!

6. Ελληνικό φαγητό – η επιλογή της μαμάς!

Είναι αλήθεια, η ελληνική κουζίνα είναι εκπληκτική και οι Έλληνες την τιμούν ακόμα και όταν δεν μαγειρεύεται από τους ίδιους ή την οικογένειά τους. Το παστίτσιο, ο μουσακάς, τα γεμιστά και όλες οι κλασικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας εξακολουθούν να λατρεύονται από τους Έλληνες, καταλαμβάνοντας το 8% των παραγγελιών της Rocket.

7. Διεθνής κουζίνα – διευρύνοντας το γούστο σας!

Οι Έλληνες τρώνε μόνο ιταλικό, όταν δεν προτιμούν την ελληνική κουζίνα; Δεν είναι αλήθεια! Η ασιατική κουζίνα αντιπροσωπεύει το 7%, της Μέσης Ανατολής το 5% και η μεξικανική το 3% των παραγγελιών της Rocket.

«Η παρακολούθηση των καταναλωτικών τάσεων και συνηθειών μέσω της πλατφόρμας μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα τι θέλουν οι πελάτες μας. Παράλληλα, μας προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα όσο προγραμματίζουμε την επόμενη ενημέρωση της εφαρμογής μας. Η δημιουργία ενός φιλικού και αποτελεσματικού περιβάλλοντος χρήστη ήταν πάντα μεταξύ των σημαντικότερων στρατηγικών προτεραιοτήτων μας, επομένως πρέπει να συνεχίσουμε να παρατηρούμε τις συνήθειες των πελατών μας, ώστε να μπορούμε να προσαρμόζουμε και να βελτιώνουμε ανάλογα την υπηρεσία» λέει ο Νίκος Χατζηδάκης, Regional Expansion Manager της Rocket.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: