17 Δεκεμβρίου 2021

ο...δώρο του Μανωλά, ο Καμαρά, τα "likes" Τότι, Τζέκο, το μήνυμα Όσιμεν και το «χρηματιστήριο»

 Τους μισθούς τριών μηνών (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος), σχεδόν αξίας 1 εκατομμύριο ευρώ...χάρισε ο Κώστας Μανωλάς στη Νάπολι, βάζοντας το δικό του...λιθαράκι για την επιστροφή  του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. 

Αυτό αναφέρουν σήμερα ΜΜΜΕ στην Ιταλία, υπογραμμίζοντας ότι η ιταλική ομάδα συμφώνησε στην παραχώρησή του, για 2+1 εκατομμύρια ευρώ, αποκτώντας παράλληλα pole position για τον Μαντί Καμαρά, που φέρεται να έχει στη μεταγγραφική της λίστα  από το καλοκαίρι. 

Ο Ιταλός μάνατζερ Όσκαρ Νταμιάνι, εξηγώντας την απόφαση της  Νάπολι να παραχωρήσει ένα παίκτη που πριν δύο χρόνια αγόρασε με 36 εκατ. ευρώ, τόνισε:

«Ο Κώστας Μανωλάς είχε μείνει εκτός σχεδιασμού, ο χρόνος του στη Νάπολι είχε τελειώσει, οπότε δεν θα έδινε τίποτα στην ομάδα που προπονεί ο κ. Λουτσιάνο Σπαλέτι. Για τον πρόεδρο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις είναι ένα θετική κίνηση για έναν  συγκεκριμένο λόγο: γιατί έτσι  ελαφρύνει το ύψος των μισθών, ξεφορτώνοντας έναν παίκτη που, ειλικρινά, είχε ήδη κάνει τον κύκλο του στην ομάδα», ανέλυσε ο γνωστός μάνατζερ και πρώην ποδοσφαιριστής, μεταξύ πολλών άλλων, της Μίλαν και της Νάπολι.

Ο μισθός του  στη Νάπολι ξεπερνούσε τα 4 εκατ. ευρώ καθαρά, στοιχίζοντας στη Νάπολι λίγο λιγότερο από τα διπλά.

Ο Κώστας Μανωλάς  στα επτά και πλέον χρόνια παραμονής του στην Ιταλία (έφτασε 24.8.2014 στη Ρόμα ) έκανε 206 συμμετοχές, οκτώ γκολ και έξι ασίστ με τη φανέλα της Ρόμα (από τη σεζόν 2014/15 έως τη σεζόν 2018/19) και 75 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και μια ασίστ για τη Νάπολι, όπου έφτασε στις 27 Ιουλίου του 2019.

Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermartk, είναι αυτή τη στιγμή 15 εκατομμύρια ευρώ, όταν πάντως το Μάρτιο βρισκόταν στα 32 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανάρτηση που έκανε ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός  στα social media, χθες, αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, συγκέντρωσε πολλά likes. Πολλοί παίκτες της Νάπολι, από τον Κουλιμπαλί μέχρι τον Λοσάνο τον Έλμας και τον Λομπότκα. Αλλά και επίσης από ορισμένους πρώην συμπαίκτες της Ρόμα, ανάμεσά τους οι, Τότι, Τζέκο, Έμερσον Παλμιέρι και Τζανιόλο, ενώ ο Μπρουνο Κόντι, επικεφαλής των ακαδημιών της Ρόμα, έγραψε: «Μία αγκαλιά Κώστα», ακολουθούμενο από το δύο καρδιές, μια κίτρινη και μια κόκκινη.   

Ο μόνος πρώην -πλέον- συμπαίκτης  του που του έγραψε μήνυμα, ήταν ο Όσιμεν που σχολίασε: «Σου εύχομαι τα καλύτερα φίλε μου» προσθέτοντας μια κόκκινη καρδιά.

Όσο για τη Νάπολι, για υποψήφιους αντικαταστάτες του, εξετάζει τους, Γκλέιζον Μπρέμερ (Τορίνο), Γέρι Μίνα (Έβερτον) και Τζον Λουκούμι (Γκενκ).

A. Bαζογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: