11 Ιανουαρίου 2022

Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία-Στην Πιερία, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Κονταριώτισσας - Αγίου Σπυρίδωνα στο 12ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Ξηρολάκι,


 Βροχοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και χιόνια, ειδικά σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, φέρνει για δεύτερη μέρα η κακοκαιρία «Διομήδης». Στην Κεντρική Μακεδονία, η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς σοβαρά προβλήματα στο εθνικό και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου. Στην Ημαθία έχει διακοπεί, από χθες το βράδυ, η κυκλοφορία στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νάουσας Σελίου, λόγω πτώσης δέντρου από τη χιονόπτωση. -λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Στο νομό Χαλκιδικής, από χθες το βράδυ έχει διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω βροχοπτώσεων, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας- Βραστάμων και στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης - Μεταγγιτσίου. Επίσης, στο 1ο χιλιόμετρο δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Μουδανίων - Σιθωνίας με το δημοτικό διαμέρισμα Ολύνθου. Ωστόσο, αποκαταστάθηκε, σήμερα το πρωί, η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου - Μεγάλης Παναγιάς.

Λόγω υπερχείλισης παραπόταμου του Γαλλικού, κλειστό είναι το σημείο της επαρχιακής οδού Λειψυδρίου - Φαναρίου στο ύψος του Δ.Δ. Λειψυδρίου, στο νομό Κιλκίς.

Στο νομό Ημαθίας αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Νάουσας - Σελίου, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Βέροιας- Κοζάνης, μέσω Καστανιάς, από το 94ο έως το 98ο χιλιόμετρο, στη δημοτική οδό Νάουσας - Τριών Πέντε Πηγαδιών, στη δημοτική οδό Νάουσας - Σελίου.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, στο νομό Γρεβενών η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Τρικάλων, από το 13ο χλμ. έως το 30ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Σαμαρίνας - Βασιλίτσας, από το 13ο χλμ. έως το 48ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Ζιάκα - Περιβολίου - Αβδέλας, από το 13ο χλμ. έως το 45ο χλμ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στο δίκτυο της Καστοριάς, η χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητα στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 32ο χλμ. έως το 45ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 25ο χλμ. έως το 28ο χλμ., σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά. Στην Κοζάνη, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης - Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Φλώρινας, αντιολισθητικές αλυσίδες ή ειδικού τύπου ελαστικά χρειάζονται στην εθνική οδό Φλώρινας - Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 1ο χλμ. έως το 52ο χλμ., στην εθνική οδό Φλώρινας - Κοζάνης, από το 1ο χλμ. έως το 28ο χλμ, στην εθνική οδό Φλώρινας - Νίκης, από το 1ο χλμ. έως το 18ο χλμ., στην εθνική οδό Φλώρινας - Αγίου Γερμανού, από το 31ο χλμ. έως το 45ο χλμ., στον κάθετο άξονα (Α-27) της Εγνατίας οδού Φλώρινας - Νίκης, στο Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας και στην Επαρχιακή Οδό Αετού - Νυμφαίου, από το 1ο χλμ. έως το 9ο χλμ

.

Ε.Μπ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: