7 Ιανουαρίου 2022

Επιστράτευση γιατρών – Ξεκινά από Μακεδονία και Θράκη – Επιστρατεύονται και παιδίατροι


 Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους ιδιώτες γιατρούς τα φύλλα πορείας για την επίταξη των υπηρεσιών τους λόγω του πανδημικού κύματος, καθώς στην 3η και την 4η ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη ήδη ετοιμάζονται.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ αυτή τη φορά δεν θα συμπεριληφθούν γιατροί που είχαν επιστρατευτεί το προηγούμενο διάστημα.

Αποδεσμεύονται οι επιστρατευμένοι γιατροί

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αποδεσμεύονται οι γιατροί που ήταν τώρα επιστρατευμένοι στα νοσοκομεία και στη θέση τους θα έρθουν άλλοι.

Για την 1η και την 2η ΥΠΕ (Αττική-Νησιά) δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των γιατρών των οποίων υπηρεσίες θα επιταχθούν. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταγραφή των αναγκών και προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση η επίταξη ξεκινά «από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης.1.2022 και για χρονικό διάστημα ενός μηνός τις υπηρεσίες αφενός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και αφετέρου μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας».

 .in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: