3 Ιανουαρίου 2022

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποχαιρετά τη Σοφίας Μιχοπούλου

 Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Σοφίας Μιχοπούλου, μιας σπουδαίας, αφοσιωμένης στην Τέχνη της, ηθοποιού και δασκάλας υποκριτικής που τίμησε το Θέατρο και το υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια, αφοσίωση, γνώση και μεθοδικότητα.

Η Σοφία Μιχοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και συμμετείχε σε σεμινάρια με τον Tatsumi Hijikata στο Τόκιο και με τον Peter Brook στο Παρίσι. Από το 1958 έως το 1968 συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν. Συνιδρύτρια και βασικό στέλεχος του Θεάτρου Άττις ήταν από το 1985 και επί σειρά ετών σταθερή συνεργάτιδα του Θόδωρου Τερζόπουλου, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους. Συνεργάστηκε επίσης με το Δραματικό Κέντρο Βιέννης για μεγάλο διάστημα πραγματοποιώντας εκεί σεμινάρια και παραστάσεις, με το Εθνικό Θέατρο και άλλους θεατρικούς οργανισμούς.

Σημαντική ήταν και η εκπαιδευτική της δράση με σεμινάρια στη Θερινή Ακαδημία και Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος και αλλού, στη Μαδρίτη, Μέριδα, στα Κανάρια νησιά (Πανεπιστήμιο Tenerrife), στη Δραματική Σχολή του Buenos Aires, στο Βέλγιο, Γάνδη και στη Δραματική Σχολή Αμβέρσας με θέμα: «Εκπαίδευση και προετοιμασία του ηθοποιού - Νόμος των αντιθέτων - Ειδικές ασκήσεις για την κατάκτηση μέσα απ’ όλα τα σημεία του σώματος και της φωνής, των πηγών ενέργειας, την αρμονία ανάμεσα στο λόγο και τη σωματικότητα. Έως τη Διονυσιακή και Απολλώνια διάσταση, που βρίσκει την υπέρτατη μορφή της στο μεγάλο για τον ηθοποιό σχολείο και δάσκαλο την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία».

  ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: