4 Ιανουαρίου 2022

Απεβίωσε ο Στέλιος Σεραφείδης


 Ο Στέλιος Σεραφείδης άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Μαζί του φεύγει και ένα μεγάλο κομμάτι της Ιστορίας της ΑΕΚ, την οποία πιστά υπηρέτησε για 70 χρόνια! Από το 1951 όταν εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της, τα τσικό όπως τα αποκαλούσαν τότε, μέχρι σήμερα που ήταν πρόεδρος της Ένωσης Παλαιμάχων του «Δικέφαλου». Τεράστια φυσιογνωμία κι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (1963, 1968, 1971) στην 20ετή θητεία του ως παίκτης. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο του συλλόγου, διετέλεσε προπονητής τερματοφυλάκων έως το 1995 και έκτοτε συνέχισε να βρίσκεται κοντά στην ΑΕΚ.

Η προσφορά του έχει ήδη εκτιμηθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, που η μορφή του κοσμεί έναν από τους τέσσερις πυλώνες στην «Αγιά Σοφιά», ενώ το νέο γήπεδο στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα θα ονομαστεί «Σεραφείδιον». 

Δυστυχώς δεν πρόλαβε να κάνει πραγματικότητα το τελευταίο μεγάλο όνειρό του το οποίο είχε εκμυστηρευτεί στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ πριν από 1,5 χρόνο. Το Μάιο του 2019 σε video από το εργοτάξιο -τότε- της «Αγιάς Σοφιάς», ο Στέλιος Σεραφείδης είχε πει: «Το θάνατο δεν το σκέφτηκα ποτέ, αλλά τα τελευταία χρόνια περνάει από το νου... Θα το προλάβουμε; Και εγώ και πολλοι

 .amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: