21 Ιανουαρίου 2022

Ελληνικά craft cocktails σε μεταλλικό κουτάκιΕλληνικά craft cocktails σε μεταλλικό κουτάκι με την επωνυμία «The Locals» φέρνει στην ελληνική αγορά η εταιρεία The Craft Spirits Co., το νέο κοινό επιχειρηματικό εγχείρημα του Γιάννη Χήτου και του Γιώργου Βενιέρη. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα «The Locals» είναι ελληνικά cocktails υψηλής ποιότητας και γεύσης, τα οποία παράγονται στην Κηφισιά στις εγκαταστάσεις της OSC, στο ιστορικό εργοστάσιο του Μεταξά. Τις συνταγές των «The Locals» έχει επιμεληθεί ο  'Αρης Χατζηαντωνίου, δημιουργός της λίστας cocktails των MoMix bar. Η διανομή τους ξεκινάει με τέσσερις διαφορετικές γεύσεις, τις επόμενες ημέρες, στο οργανωμένο λιανεμπόριο και τη μικρή λιανική.

Η καινοτομία των «The Locals» είναι ότι αποτελούν craft cocktails, τα οποία οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν στο σπίτι τους, στο ιδιωτικό τους πάρτυ, στην εκδρομή τους ή στη βόλτα τους σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς να απαιτείται να πάνε σε ένα bar ή να τα παρασκευάσουν οι ίδιοι. Καταναλώνονται απευθείας από το can (μεταλλικό κουτάκι) και δεν χρειάζονται προσθήκη πάγου. Σε πρώτη φάση, τα «The Locals» θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά σε τέσσερις συνταγές, με 7% αλκοόλ, φυσικά αρώματα, χωρίς ζάχαρη και θα διατίθενται σε "single serve cans" των 250ml.

«Μελετώντας τις τάσεις τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, διαπιστώσαμε ότι οι καταναλωτές επιλέγουν διαφορετικά αλκοολούχα προϊόντα από αυτά που προτιμούσαν λίγα χρόνια πριν. Τα συσκευασμένα cocktails αποτελούν τη νέα δυναμική κατηγορία παγκοσμίως και προβλέπεται να αυξηθούν με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα 5 χρόνια. Είδαμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική αγορά του αλκοόλ και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι καινοτόμο: αυθεντικά, χειροποίητα cocktails σε can, με premium συστατικά που μπορεί να απολαύσει ο καταναλωτής στο σπίτι του ή σε έναν εξωτερικό χώρο», υπογραμμίζει ο Γιώργος Βενιέρης, συν-ιδρυτής της Craft Spirits Co, για τη δημιουργία των The Locals.

«Ύστερα από 2 χρόνια έρευνας, δημιουργήσαμε το δικό μας ελληνικό brand και παράγουμε τα νέα προϊόντα στην Ελλάδα, με αυθεντικές συνταγές από local bartenders που ταιριάζουν απόλυτα με τις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών. Πρακτικά δημιουργήσαμε μία νέα κατηγορία στα αλκοολούχα ποτά, μοναδική ως προς την ευκολία κατανάλωσης σε πολλαπλές περιστάσεις και ταυτόχρονα σε προσιτή τιμή. Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς είναι δεδομένη και η τοποθέτησή μας από την πρώτη στιγμή, μας φέρνει σίγουρα ένα βήμα μπροστά», σημείωσε ο Γιάννης Χήτος.  

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: