19 Ιανουαρίου 2022

Rafale – Βολές από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατά της ΝΔ για κομματική «οικειοποίηση» της αγοράς των γαλλικών αεροσκαφών


 Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος όσο και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης εξαπέλυσαν πυρά κατά της ΝΔ κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι επιχειρεί να οικειοποιηθεί την αγορά τους τη στιγμή που αυτή έγινε με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών

Τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε βίντεο της ΝΔ με αφορμή την «προσγείωση» στην Ελλάδα των πρώτων γαλλικών Rafale και ενόψει της πανηγυρικής πτήσης τους πάνω από την Ακρόπολη.

Τόσο ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος όσο και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης εξαπέλυσαν πυρά κατά της ΝΔ κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι επιχειρεί να οικειοποιηθεί την αγορά τους τη στιγμή που αυτή έγινε με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών και όχι του κομματικού ταμείου.

Μάλιστα αφορμή γι’ αυτές τις αντιδράσεις ήταν το γεγονός ότι το βίντεο ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γράφοντας «έρχονται».

«Με χρήματα της Νέας Δημοκρατίας αγοράστηκαν, κ. Μητσοτάκη;» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Τα Rafale αγοράστηκαν – με ευρύτερη συναίνεση – από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, όχι από το ταμείο της ΝΔ. Η κομματική οικειοποίηση τους – με το χθεσινό σποτ – δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται τους αμυντικούς μας εξοπλισμούς. Ως μέσο μικροπολιτικής προπαγάνδας. Όχι» τόνισε από την δική του πλευρά ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: