5 Φεβρουαρίου 2022

Άρης- Βόλος 0-2: Μεγάλη νίκη των Θεσσαλών

 Άρης- Βόλος 0-2: Μεγάλη νίκη των Θεσσαλών

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Βόλος (0-2). Μετά την ΑΕΚ, η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε και του Άρη και μπήκε δυνατά στη μάχη των playoffs.

Η ομάδα της Θεσσαλίας είχε ποσοστό ευστοχίας ελεύθερων βολών στις ευκαιρίες της και τιμώρησε τον φλύαρο Άρη, παίρνοντας σπουδαία νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης με τα γκολ των Σοάρες (80′) και Κορέα (86′). Για ακόμα ένα παιχνίδι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Άρης εμφάνισε την γνώση αδυναμία του στο σκοράρισμα. Αυτή την φορά, όμως, την … συνόδεψε και με τρικυμία στην άμυνα στα τελευταία λεπτά. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη για τα πλέι οφ. Αντίθετα, ο Βόλος μπορεί, πλέον και αυτός να ελπίζει.

Έκπληξη με Ασλανίδη

Ξεκάθαρα η έκπληξη στις επιλογές του Άκη Μάντζιου αποτέλεσε η παρουσία του Ασλανίδη στο κέντρο της άμυνας. Ο νεαρός ήταν ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου Φαμπιάνο, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Ιτούρμπε και ο Ματέο Γκαρσία επέστρεψε στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής στο 4-2-3-1 με το οποίο παρέταξε την ομάδα του ο προπονητής του Άρη. Νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα και στο αριστερό άκρο ο Γκάνεα. Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του στο Κλεάνθης Βικελίδης ο τεχνικός του Βόλου, Κώστας Μπρατσος. Πολύ σημαντική επιστροφή για τους φιλοξενούμενους αυτή του δεύτερου σκόρερ του πρωταθλήματος, Φαν Φέερτ, που εξέτισε τη μία αγωνιστική της ποινής του και ήταν ο παρτενέρ του Όρος στην κορυφή της επίθεσης.

Μεγάλη ευκαιρία για Μπράμπετς

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και πήρε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 4′, μάλιστα, έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από κόρνερ του Ματίγια από δεξιά και κεφαλιά πάσα του Μανσίνι, ο Μπράμπετς από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε με προβολή την μπάλα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρινέρ στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και δεν κατάφερε να συνεχίσει και ο Ρομέρο πήρε τη θέση του στο κέντρο της άμυνας. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Βόλος προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις, κυρίως με τον Ορός.

Διακοπή στο 19′ στη μνήμη του Άλκη

Συγκινητικές στιγμές στο Κλεάνθης Βικελίδης. Με την συμπλήρωση 19 λεπτών – όσα και του χρόνια του δολοφονημένου Άλκη- οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων σταμάτησαν να παίζουν. Από τον πάγκο του Άρη, ο φροντιστής Δημήτρης Τσακίρης σήκωσε φανέλα του Άρη με το όνομα του Άλκη, ενώ οι οπαδοί του Άρη φώναζαν συνθήματα.

Κινήσεις τακτικής

Ο Άρης προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως από την δεξιά πλευρά με τους Μανσίνι και Σούντγκρεν. Μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών ο Μάντζιος άλλαξε πλευρές στους πλαγίους μεσοεπιθετικούς του, με τον Μανσίνι να περνάει αριστερά και τον Γκαρσία δεξιά. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, όχι, όμως και κλασικές ευκαιρίες. Αντίθετα οι παίκτες του Βόλου έδειχναν μεγαλύτερη προσήλωση στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Στο 30′ φάση διαρκείας για τον Άρη, αρχικά με σουτ του Γκάνεα που κόντραρε στον Άλχο, ενώ στη συνέχεια μετά από προσπάθεια του Εντιαγέ, ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του πέντε λεπτά αργότερα, όταν απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ στην κίνηση του Ασλανίδη, μετά από κόρνερ του Ματίγια. Ο Άρης ήταν ξεκάθαρα ανώτερος στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, με το ποσοστό κατοχής της μπάλας να ξεπερνάει το 70%.

Διπλή αναγκαστική αλλαγή για τον Βόλο

Μετά τον Ρινέρ, ακόμα δύο ποδοσφαιριστές του Βόλου τραυματίστηκαν χωρίς να μπορούν να συνεχίσουν και έγιναν αναγκαστική αλλαγή με το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα ο Κλέιμαν αντικατέστησε τον Παπαδόπουλο κάτω από την εστία, ενώ ο Σοάρες τον Ορός. Ο Άρης δημιούργησε δύο καλές στιγμές, με τον Γκαρσία να μην μπορεί να στείλει από ευνοϊκή θέση την μπάλα στα δίχτυα. Στο 57′ ο Αργεντινός πέρασε εκτός παιχνιδιού με τον Γκάμα να παίρνει τη θέση του. Ο Πορτογάλος πέρασε στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής και ο Μανσίνι στην δεξιά. Ο τελευταίος, μάλιστα, με πολύ ωραία ατομική ενέργεια στο 65′ σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως, ο Κλέιμαν απέκρουσε σωτήρια.

Πίεση από τον Άρη

Ο Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι τους Μπερτόλιο και Ιτούρμπε, ενώ ο Εντιαγέ γύρισε ως παρτενέρ του Σάσα στα αμυντικά χαφ. Οι γηπεδούχοι συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά τον Βόλο. Στο 75′ ο Καμαρά μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή, σούταρε δυνατά , όμως ο Κλέιμαν απέκρουσε την μπάλα.

Γκολ ο Σοάρες, 0-1

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Βόλος κατάφερε να ανοίξει το σκορ, στη πρώτη του ουσιαστικά επικίνδυνη φάση στο παιχνίδι. Ο Εντιαγέ έκανε λάθος λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη και έχασε την μπάλα. Ο Σοάρες σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς του Άρη και κατέληξε στα δίχτυα.

Διπλασίασε τα τέρματα ο Κορέα

Ενώ ο Άρης είχε βγεί μπροστά για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, ήρθε ο Κορέα να τον αποτελειώσει. Στο 86′ μετά από πάσα του Μπαριέντος και νέα αδράνεια της άμυνας του Άρη, ο Κορέα με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Άρης δεν κατάφερε να αντιδράσει στα εναπομείναντα λεπτά και οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη.

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84′ Σάκιτς), Ασλανίδης, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (72′ Μπερτόλιο), Εντιαγέ (84′ Μάνος), Μανσίνι (72′ Ιτούρμπε), Γκαρσία (59′ Γκάμα), Καμαρά.

Βόλος (Κ. Μπράτσος): Παπαδόπουλος, (46′ Κλέιμαν), Άλχο (73′ Πουρίτα), Ρίνερ (12′ Ρομέρο), Γκουλέν, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ρεγκαντίν, Μπαρτόλο (67′ Κορέα), Ορόζ (46′ Σοράες), Φαν Bέερτ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: