17 Φεβρουαρίου 2022

Μίντιλαντ – ΠΑΟΚ 1-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

  Ο ΠΑΟΚ έχασε στη Δανία με 1-0 από τη Μίντιλαντ, δεν βρήκε το γκολ που έψαχνε, στάθηκε τυχερός στο φινάλε με το δοκάρι των γηπεδούχων και πλέον την επόμενη Πέμπτη στην Τούμπα παίζει… τα ρέστα του για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο Europa Conference League.

Η Μίντιλαντ μπήκε… δυνατά στο ματς, πιέζοντας ψηλά τον ΠΑΟΚ, κάνοντας πολύ δύσκολη την πρώτη πάσα στους Θεσσαλονικείς και προσπαθώντας να επιτεθεί κυρίως από την δεξιά της πτέρυγα. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, δεν δέχθηκε φάση στην εστία του, αλλά όταν είχε την μπάλα στην κατοχή του, αναγκάστηκε να ψάξει την βαθιά μεταβίβαση προς τους Ζίβκοβιτς και Άκπομ.
Μέσα σε δυο λεπτά, είδαμε μεγάλη χαμένη ευκαιρία αλλά και γκολ! Στο 18′ και μετά από ωραία κίνηση του Μιτρίτσα, η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς, το φαλτσαριστό πλασέ του οποίο έδιωξε με δυσκολία ο Όλαφσον. Στο 20′ όμως οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Έβαντερ βρήκε στα δεξιά -με υπέροχη μπαλιά- τον αμαρκάριστο Άντερσον, ο οποίος έκανε το 1-0 με δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η Μίντιλαντ πήρε τα… πάνω της ψυχολογικά, κάτι που φάνηκε και στις κινήσεις των παικτών. Ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την εικόνα στο χώρο του κέντρου, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει πιο επιθετικός. Ο Μιτρίτσα πήρε αρκετές μπαλιές, αλλά μαρκαρίστηκε σωστά. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, με τον “δικέφαλο του Βορρά” να χάνει στο 44′ μια σημαντική ευκαιρία. Μετά από γέμισμα του Ζίβκοβιτς, ο Τσινγκάρας πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της περιοχής και έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τον Μπίσεσβαρ στη θέση του Μιτρίτσα, αλλά η Μίντιλαντ πλησίασε δυο φορές στο γκολ, με τον Πασχαλάκη να είναι εντυπωσιακός.

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, έβγαλε πιο επιθετικό πρόσωπο με τον Μπίσεσβαρ στην ενδεκάδα του, έχοντας όμως και πάλι προβλήματα μεσοαμυντικά. Οι δυο ομάδες προχώρησαν και σε άλλες αλλαγές στη συνέχεια, με τον Βιεϊρίνια να περνάει στη θέση του Ζβαμπ. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να “πατάνε” καλύτερα και πίεσαν για την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι όμως κυκλοφόρησαν την μπάλα και παράλληλα έδειξαν να κάνουν… καθυστερήσεις σε αρκετές περιπτώσεις.

Το ματς μπήκε στην τελική του ευθεία, με τον Λουτσέσκου να ρίχνει στο ματς και τους Ελ Καντουρί και Φελίπε Σουάρες και λίγο πιο μετά τον Τσόλακ. Ο “δικέφαλος του Βορρά” τα έδωσε όλα για την ισοφάριση, αλλά οι Δανοί άντεξαν και πήραν τη νίκη μέσα στην έδρα τους. Μάλιστα, στο 90′ ο Σάρλες έπιασε μια μακρινή… σουτάρα και έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών της εστίας του Πασχαλάκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίντιλαντ (Μπο Χένρικσεν, 3-4-3): Όλαφσον – Ντάλσγκααρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο – Άντερσον, Ονιεντίκα, Εβάντερ (60′ Μέγιερ), Ντιρ (60′ Παουλίνιο) – Ίσακσεν (70′ Τσαρλς), Μπρουμάντο (70′ Λιντ), Σίστο (82′ Μαρόνι).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (79′ Ελ Καντουρί) – Τσιγγάρας, Σβαμπ (69′ Βιεϊρίνια) – Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (79′ Σοάρες), Μιτρίτσα (46′ Μπίσεσβαρ) – Άκπομ.

Πηγή: filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: