11 Φεβρουαρίου 2022

Βατανιακός-Δίας Δίου 3-1 "Viral της χρονιάς"


Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Κaterini Sport)
 
Mπορεί το «Γκολ της χρονιάς» Νο14 στο Ερασιτεχνικό (Πιερίας), με το οποίο προηγήθηκε ο Βατανιακός στη viral αναμέτρηση με τον Δία Δίου (για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας), από τον Ν. Μυστρίδη του Βατανιακού, να μην αμφισβητήθηκε ούτε από τον... άνεμο, τα άλλα δύο, όμως, έγιναν αιτία κι αφορμή έντονων διαμαρτυριών από τους φιλοξενούμενους, «Θα το δεις το βράδυ στον Κολίτση!» και αποδείχθηκαν καθοριστικά για την εξέλιξη του παιχνιδιού, «Δώστε όλα τα παιχνίδια στον Βατανιακό και τον Σβορώνο να τελειώνουμε...». «Βάλε διαφημίσεις, γιατί θα έχεις πολλή τηλεθέαση το βράδυ...» (σ.σ. μάγος είσαι...)
Στην πρώτη περίπτωση, πάντως, στην πρώτη επίμαχη φάση «πέναλτι», στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με πρωταγωνιστές τους Αλεξανδρίδη («με σπρώχνει», «επειδή δεν πέφτει ο δικός μας;», «το πρώτο φάουλ το έπνιξες;», «καθαρό φάουλ το δίνεις πέναλτι», «καλά κάνεις, αφού βρίσκεις εμάς», «όλοι εμάς βρίσκουν...», «ό,τι σε λένε τα δίνεις, «σε λένε είναι πέναλτι, το δίνεις, ό,τι σε λένε...») και Μιχαηλίδη, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για σπρώξιμο στον αμυντικό στο ξεκίνημα και στη δεύτερη περίπτωση, δέκα λεπτά πριν τη λήξη, αμφισβήτησαν, εκ νέου, την υπόδειξη πέναλτι, «τσιμπάει ο άλλος την μπάλα και πέφτει στα πόδια του, στο άλλο τον σπρώχνει από πίσω και το δίνεις πέναλτι μετά, τώρα γιατί να παίξουμε, για πες;», «είναι κοροϊδία αυτό, ρε παιδιά, τι συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα;», στη φάση, «θα το δεις το βράδυ και αυτό στον Κολίτση», με πρωταγωνιστές τους Παγωνίδη και Τσιώμη, «τι δεν καταλάβατε; άστο..., αυτό ήθελε να κάνει...» Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Δία, Λιόλιος ευστόχησε και στις δύο περιπτώσεις, με δύο προσωπικά γκολ, χωρίς να τα πανηγυρίσει, ενώ ήταν αυτός που, άθελά του με κεφαλιά, με αυτογκόλ στο τέλος, «διαμόρφωσε» το τελικό αποτέλεσμα (3-1) υπέρ του Βατανιακού.
Οι γηπεδούχοι, του Γιώργου Ποτουρίδη, ξεκίνησαν αποφασιστικά και βοηθούντος του ανέμου και του «Γκολ της χρονιάς» αλά... Χατζηπαναγή, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, του Ν.Μυστρίδη [«Αυτός τώρα νομίζει ότι έβαλε το γκολ της χρονιάς... Ας μην ήταν ο αέρας! Ποιος είναι; O Χατζηπαναγής;» (σ.σ. Ναι, το ακούσαμε και σας το μεταφέρουμε αυτολεξεί...)], δημιούργησαν προϋποθέσεις ευκαιριών, με επιθετικό πλουραλισμό στο τελείωμα των φάσεων, με τους φιλοξενούμενους, του Παναγιώτη Σαρπότα, να μην καταφέρνουν να αντιδράσουν, με σποραδικές μόνο αντεπιθέσεις.
Στο δεύτερο μέρος, ο Δίας Δίου έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στον αγώνα, για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, σε μία οργανωμένη επιθετική ενέργεια με τους Ευαγγελόπουλο, Μανίκα και Κυπαρίσση, με τον τελευταίο να αποτυγχάνει να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Κούζα (και άουτ σε αμέσως επόμενη φάση).
Highlights:
οι δύο επίμαχες φάσεις που υποδείχθηκαν πέναλτι, με τον διαιτητή να... στήνεται στον «τοίχο» της εστίας από τους ποδοσφαιριστές, χωρίς να κάνει χρήση κάρτας, γεγονός που εκλήφθηκε, από τους φιλοξενούμενους, ως περαιτέρω ένδειξη... ενοχής, με τους γηπεδούχους και τον διαιτητή (σ.σ. χωρίς να το ξέρει αυτός...) να βρίσκουν... απρόσμενο σύμμαχο σε ποδοσφαιριστή του Δία, «τώρα είναι πέναλτι, στο λέω εγώ, στο προηγούμενο, όμως, αδικούμαι...» (σ.σ. θα μας τρελάνετε εσείς φέτος...)
η πρώτη περίπτωση επίμαχης φάσης (οffside), οιωνός των διαμαρτυριών που θα ακολουθούσαν από τους φιλοξενούμενους, με πρωταγωνιστές τους Μπενίσκο και Ν. Μυστρίδη, στο 1-0 στο πρώτο ημίχρονο και τον Παπανικολάου να αποκρούει στην κατάληξη της φάσης («πέντε μέτρα είναι, σε βλέπουνε...», «είναι offside, κορίτσι μου», «ξύπνα...»)
ο επικός «διάλογος» ποδοσφαιριστή («ήρεμα Τζόλε...»)-παρατηρητή αγώνα, «-είσαι παρατηρητής, φίλε, δε θα φωνάξεις εσύ..., όχι, δε θα φωνάξεις εσύ, σε παρακαλώ, μέσα, τη δουλειά σου εσύ κι εγώ τη δικιά μου..., καμία σχέση εσύ...,  τι θα με κάνεις; θα με βγάλεις κάρτα; είναι δυνατόν;»,
ο διάλογος αρχηγού-προπονητή, «στο πέναλτι δεν είπες τίποτα, ρε bro, όλα τα άλλα τα είπες ότι είναι φάουλ, αυτό δεν το είδες, πες τα όλα, πες και εκείνο...»
η περίπτωση δεύτερης κίτρινης κάρτας του Καλουσίδη, του Δία, με το σκορ στο 1-0, σε μαρκάρισμα στον Μιχαηλίδη, στο κέντρο του γηπέδου, με τον τελευταίο να κάνει μία περίτεχνη προσωπική ενέργεια, περιστροφής γύρω από τον... άξονα της γης,
ο μυθικός διάλογος αρχηγού-βοηθού διαιτητή, «-άλλα κι άλλα τα βλέπεις από εκεί, το offside δεν το είδες, τυφλώθηκες ξαφνικά», «-ήρεμα, κόφτο...», «τι, κόφτο; εσύ δώσε αυτά που βλέπεις κι άσε τι να κόψω...»
«σε φωνάζει ο άλλος από τον πάγκο και το δίνεις...»
Man of the match: Ν. Μυστρίδης («Γκολ της χρονιάς» με απευθείας αεροπλανική εκτέλεση κόρνερ είναι αυτό...), Μπενίσκος και Μιχαηλίδης, δικαιούνται τον τίτλο του πολυτιμότερου από τους νικητές,
Yellow card: «Βάλε διαφημίσεις»... (σ.σ. τι είδους διαφημίσεις θα ταίριαζαν καλύτερα, ιδού το ερώτημα...)
Μην ξεχνάτε να κάνετε subscribe, like & share!
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: