9 Φεβρουαρίου 2022

Ξεκινούν οι απολογίες των 8 συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου


 Ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο (Πέμπτη) και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το προηγούμενο 24ωρο παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές ένα ακόμη άτομο, που είχε ταυτοποιηθεί για εμπλοκή στο φονικό κι αναμένεται να απολογηθεί με τη σειρά του ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας.

Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 έως 25 ετών.

Πλέον αναζητείται μόνο ένα άτομο, που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό. Πρόκειται για 20χρονο, με καταγωγή από την Αλβανία, και για την περίπτωσή του αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο στη συνέχεια θα καταστεί ένταλμα διεθνούς αναζήτησης.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη προφυλακιστεί ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την αιματηρή επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Στ.Τ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: