7 Φεβρουαρίου 2022

Στον ανακριτή ο δολοφόνος του Άλκη

 

Το κατώφλι του ανακριτή Θεσσαλονίκης αναμένεται να περάσει ο 23χρονος Αλβανός Afksendos Çarçiu, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, λίγα μέτρα από το γήπεδο του Άρη, στην περιοχή Χαριλάου. Ο 23χρονος διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν και οι οκτώ συλληφθέντες, εκ των οποίων επτά Έλληνες και ένας Αλβανός ηλικίας από 20 έως 23 ετών, που συνελήφθησαν με διαφορά λίγων ωρών την Κυριακή, στο πλαίσιο της εκτέλεσης ενταλμάτων σύλληψης.

Η εμπλοκή των νέων συλληφθέντων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση αναζητούνται ακόμα δύο άτομα, ένα στην Αθήνα και ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, διάφυγε στη χώρα του. 

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να κατηγορείται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στη Χαριλάου.

Αλέξης Κούγιας: «Η δίκη του Άλκη να μη γίνει στη Θεσσαλονίκη»

Ο Αλέξης Κούγιας, ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη και των άλλων δύο φίλων του που τραυματίστηκαν την ημέρα της επίθεσης από τους χούλιγκαν θα ζητήσει η δίκη για την υπόθεση του Άλκη να διεξαχθεί σε άλλη πόλη της Ελλάδας και όχι στη Θεσσαλονίκη. Και αυτό προκειμένου να μην υπάρχει φόβος και επηρεασμός από όσους κληθούν να αποφασίσουν κατά των δραστών. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση Τόσκο η οποία εκδικάστηκε στη Θεσσαλονίκη και τελικά υπήρξαν πολύ μικρές ποινές, παρότι η δολοφονία Βούλγαρου οπαδού ήταν εξίσου στυγερή.

«Θα πάμε με τις οικογένειες των θυμάτων στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γεωργίου και στον εισαγγελέα τον κ. Πλιώτα και θα καταθέσουμε αίτημα η υπόθεση αυτή να εξεταστεί από εφέτη-ανακριτή ώστε να φτάσει στο βάθος της. Και δεύτερον θα καταθέσουμε αίτημα η υπόθεση να μην εκδικαστεί στη Θεσσαλονίκη όπως η υπόθεση του Τόσκο, αλλά σε άλλη πόλη της Ελλάδας προκειμένου να μην φοβούνται οι ένορκοι».

«Οι γονείς είναι αποφασισμένοι να έρθουν στο δικαστήριο την Τρίτη όπως και οι γονείς των άλλων δύο παιδιών που τραυματίστηκαν. Είναι φοβισμένοι για την έκβαση της υπόθεσης αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένοι μέχρι να δουν τους δολοφόνους να καταδικάζονται», είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Αλέξης Κούγιας.

Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ανάμεσα στους συλληφθέντεςΑνάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός, Γ.Κ. του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο Γ.Κ είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη ΘΥΡΑ 4. Μάλιστα o Γ.Κ είναι φίλος, στο Facebooκ με τον 20χρονο Αλβανό ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του και καταζητείται.

 .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: