28 Φεβρουαρίου 2022

Για την απόφαση του Δήμου Κατερίνης για την άρση των θέσεων στάθμευσης των φυσιοθεραπευτηρίων της Κατερίνης


 Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε  συνάντηση αντιπροσωπείας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας  με επικεφαλής τον συντονιστή της Χατζηϊωαννίδη Κωνσταντίνο  και της βουλεύτριας του κόμματος στον νομό Σκούφα Μπέτυ με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών Πιερίας  κ. Μπάναλη Παναγιώτη. Η πρωτοβουλία για  την συνάντηση είναι του κ. Μπάναλη Π.  και σε αυτήν  συμμετείχαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Γκούνας Αθανάσιος, δημοτικός σύμβουλος,  Βίσμπα Αννα μέλος της ΝΕ και  επικεφαλής του τομέα υγείας της ΝΕ, Καστόρης Αστέριος μέλος του ΣΓ της ΝΕ  και μέλος του τομέα υγείας της ΝΕ και οι Κυτίδης Γεώργιος και Αβραμίδης Νικόλαος μέλη του ΣΓ της ΝΕ  και συντονιστές του τομέα αυτοδιοίκησης της ΝΕ.

Ο κ. Μπάναλης αναφέρθηκε στην απόφαση του Δήμου Κατερίνης για την άρση των θέσεων στάθμευσης των φυσιοθεραπευτηρίων της Κατερίνης και περιέγραψε τις αρνητικές συνέπειες που προκαλούνται με την εφαρμογή  της απόφασης αυτής στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα φυσιοθεραπευτήρια και τα διαγνωστικά κέντρα των οποίων τις υπηρεσίες έχουν άμεση ανάγκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν αντιλαμβάνεται την επιλεκτική εφαρμογή των  προβλέψεων του πλαισίου  της κανονιστικής πράξης και καταδικάζει και είναι απέναντι σε τέτοιες πολιτικές. Το πρόβλημα που δημιουργείται δεν αφορά τους επαγγελματίες φυσιοθεραπευτές και τους διαχειριστές των διαγνωστικών κέντρων αλλά τους ασθενείς και σαφώς απαιτείται μεγαλύτερη ευαισθησία στην εφαρμογή των κανονιστικών  πλαισίων, μεγαλύτερη προσπάθεια στην διερεύνηση και εύρεση εναλλακτικών λύσεων και έγκαιρος ειλικρινής διάλογος με όσους επηρεάζονται από τις αποφάσεις. Η διοίκηση του δήμου όμως δυστυχώς κωφεύει και δεν δέχεται να ακούσει και προφανώς να συζητήσει τις προτάσεις και εναλλακτικές λύσεις που προτείνει ο Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Πιερίας και με σαφήνεια περιγράφουν μια εφαρμόσιμη επιλογή που δίνει μια διέξοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας θεωρεί ότι  προέχει η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών   σε χώρους παροχής άμεσων και αναγκαίων υπηρεσιών για την υγεία τους και αυτό είναι υποχρέωση κάθε αρμόδιου δημόσιου και δημοτικού φορέα. Να διατεθούν θέσεις στάθμευσης στους ασθενείς μπροστά  σε φυσιοθεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα. Ο Δήμαρχος, η δημοτική διοίκηση, oi αρμόδιες επιτροπές οφείλουν να βρούν λύσεις που θα διευκολύνουν τους ασθενείς και θα κάνουν την ζωή τους λίγο πιο εύκολη. Η πεπατημένη  να κρύβονται πίσω από νομικά πλαίσια και κανονιστικές πράξεις δεν είναι διέξοδος και πολύ περισσότερο δεν είναι διέξοδος και λύση η επιλεκτική εφαρμογή των διαφόρων διατάξεων αυτών.

Ο Δήμος υποχρεούται να συζητήσει με όσους σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα να ακούσει τις προτάσεις τους και να βρει τις λύσεις υπέρ των ασθενών. Όσο αφορά τα ισχύοντα νομικά πλαίσια και κανονιστικές πράξεις   να διεκδικήσει με σύμμαχο την κοινωνία την αλλαγή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: