5 Φεβρουαρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Στο “μικροσκόπιο” της ΕΛΑΣ τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη δολοφονία του Άλκη


 Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Μετά την ταυτοποίηση της εμπλοκής του 23χρονου αλβανικής καταγωγής στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, στο “μικροσκόπιο” έχουν μπει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει τις έρευνες τους σε 8-10 άτομα που εκτιμούν ότι είναι από τον σύνδεσμο, όπου βρέθηκε το οπλοστάσιο. Στον συγκεκριμένο σύνδεσμο είχε βρει καταφύγιο ο 23χρονος έπειτα από τη δολοφονική επίθεση. Οι Αρχές γνωρίζουν ποιοι είναι άλλα δεν έχουν ακόμα ταυτοποιήσει την εμπλοκή τους στη δολοφονία του Άλκη.

Ορισμένοι καταγράφονται στο βίντεο ντοκουμέντο να εξαφανίζονται από το σημείο της δολοφονίας. Στις εικόνες διακρίνονται τρία αυτοκίνητα δίπλα από το στενάκι, όπου έγινε η επίθεση. Μετά το επεισόδιο και εν μέσω της αναστάτωσης που επικράτησε, δύο από τα τρία αυτοκίνητα καταγράφονται να φεύγουν στρίβοντας ανάποδα σε ένα στενό. Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες ότι ένα απ’ αυτά τα οχήματα φέρεται να ξαναπέρασε από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Άλκης, μετά το αιματηρό περιστατικό.

Πάντως, οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι οι δράστες που εμπλέκονται στην επίθεση επέβαιναν τελικά σε τρία αυτοκίνητα, ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί εάν το τρίτο καταγράφεται στο βίντεο-ντοκουμέντο.

 Οι προσπάθειες εντείνονται ώστε να συγκεντρωθούν τα αποδεικτικά εκείνα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση αυτών των ατόμων, ώστε η υπόθεση να “δέσει” και να οδηγηθούν και αυτοί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σημαντικό ρόλο ως προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένεται να παίξουν και τα στοιχεία που θα προκύψουν από το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί για την υπόθεση. Από την ανάκληση των δεδομένων στο κινητό του τηλέφωνο, αναμένεται να διευκρινιστεί με ποιους επικοινώνησε μετά τη φονική ενέδρα και ενώ κρυβόταν επί ώρες στον σύνδεσμο οπαδών, όπου την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μίνι “οπλοστάσιο”.

Βρέθηκε δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος, μετά το δρεπάνι και το ρόπαλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου Άλκη και των φίλων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος, αλλά για να ταυτοποιηθούν τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών.

 .enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: