5 Φεβρουαρίου 2022

Περού: Συντριβή μικρού αεροσκάφους – Τουλάχιστον επτά νεκροί

 Πέντε εξ αυτών είναι τουρίστες από την Ολλανδία και τη Χιλή

Περού: Συντριβή μικρού αεροσκάφους – Τουλάχιστον επτά νεκροί

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από συντριβή αεροσκάφους που εκτελούσε πτήση πάνω από τις παγκοσμίως γνωστές Γραμμές των Νάσκα, εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο του Περού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, νεκροί είναι πέντε τουρίστες (τρεις Ολλανδοί, δύο Χιλιανοί) και τα δύο μέλη του πληρώματος (Περουβιανοί).

Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με εκπροσώπους των πρεσβειών της Ολλανδίας και της Χιλής.

Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών του Περού ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου ότι το αεροσκάφος Cessna 207 συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Μαρία Ράιχε, στην πόλη Νάσκα.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες», συνόψισε, συμπληρώνοντας ότι τα αίτια της τραγωδίας ερευνώνται.

Ο διοικητής της αστυνομίας στη Νάσκα, o Έντγκαρ Εσπινόσα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά την πρόσκρουσή του στο έδαφος.

Οι Γραμμές Νάσκα, από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Περού, έχουν ενταχθεί στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι γνωστός παγκοσμίως για τα εκατοντάδες γιγαντιαία γεωγλυφικά που χρονολογούνται πριν από 2.000 χρόνια και απεικονίζουν, μεταξύ άλλων, ένα κολιμπρί, μια μαϊμού, μια αράχνη, έναν πελεκάνο και μια φάλαινα.

 newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: