15 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία Άλκη: Οι επιζήσαντες της επίθεσης θα κληθούν να αναγνωρίσουν τους δράστες


Η ανακρίτρια διέταξε την εξέταση DNA, για όλους τους εμπλεκόμενους
Πληροφορίες για τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, έδωσε σήμερα Τρίτη ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας ο οποίος βρέθηκε για μια ακόμη στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζεται ο κύκλος απολογιών.Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Κούγιας, οι επιζήσαντες της επίθεσης θα κληθούν να αναγνωρίσουν τους δράστες που επιτέθηκαν στην παρέα του Άλκη, διαδικασία που αναμένεται να γίνει σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Παρασκευή.
Άρση και του τηλεφωνικού απορρήτου
Την ίδια ώρα ο δικηγόρος, καθόρισε ως κλειδί της υπόθεσης την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου καθώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA για όλους τους εμπλεκόμενους.
«Είμαι ευχαριστημένος από το έργο που γίνεται. Και από την ανακρίτρια και από την Αστυνομία», είπε ο κ. Κούγιας και συμπλήρωσε ότι «η ανακρίτρια διέταξε την εξέταση DNA, για όλους τους εμπλεκόμενους, περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα και σε συνδυασμό με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, από την οποία θα προκύψουν οι συνομιλίες πριν από το έγκλημα, θα μπορούν να πληροφορηθούν οι δικαστικές αρχές για τα ακριβή στοιχεία του εγκλήματος».

                                               Έλεγχο και στους υπολογιστές

«Δεν σας κρύβω ότι θα ζητήσω και τον έλεγχο των σκληρών δίσκων των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουν» συμπλήρωσε ο κύριος Κούγιας, ο οποίος σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε και στην υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, για την οποία ανέφερε ότι πολλά στοιχεία προήλθαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των δραστών.

Για την υπόθεση με τα όπλα  στους συνδέσμους

Ο κ. Κούγιας εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να επεκταθεί η ποινική δίωξη σε εγκληματική οργάνωση, με διευθυντή και με μέλη, καθώς και στο αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων, εκφράζοντας τον προβληματισμό του. «Εγώ ζήτησα αποτυπώματα και από τα όπλα που βρέθηκαν στον σύνδεσμο. Πληροφορήθηκα ότι θα είναι δύσκολο γιατί τα έχουν πιάσει πολλά άτομα» ανέφερε χαρακτηριστικά

 .in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: