17 Φεβρουαρίου 2022

Ηλιοφάνεια αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με άνοδο της θερμοκρασίας

Την Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν κυρίως σε Ιόνιο, δυτικά ηπειρωτικά και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών υπάρχει για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε ελαφρώς υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 16, στη Θεσσαλία από 2 έως 17, στην Ήπειρο από 0 έως 16, στη Στερεά από 2 έως 16, στην Πελοπόννησο από 3 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 16 και στην Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, όμως σταδιακά έως το απόγευμα θα στραφούν από Βορρά προς Νότο σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 Μποφόρ. Η ορατότητα έως τα πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 2 έως 4 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: