15 Φεβρουαρίου 2022

Επτά νεκροί και τρεις διασωθέντες μετά τη βύθιση αλιευτικού σκάφους στα ανοικτά του Καναδά

 

Η ακτοφυλακή του Καναδά εντόπισε και ανέσυρε τα πτώματα επτά ανθρώπων, μετά τη βύθιση μιας ισπανικής μηχανότρατας στα ανοιχτά της Νέας Γης.«Δυστυχώς πέθαναν, ανασύραμε επτά νεκρούς και τρεις επιζώντες» είπε ένας εκπρόσωπος του Κέντρου Συντονισμού και Διάσωσης, ο Μπράιαν Όουενς, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι έρευνες, αλλά κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Στο αλιευτικό Villa del Pitanxo, επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί.

Νωρίτερα, οι ισπανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι βρέθηκαν νεκρά τρία μέλη του πληρώματος.

Οι καναδικές υπηρεσίες διάσωσης ελπίζουν ότι θα βρουν και άλλους επιζώντες στη ζώνη όπου επικεντρώνονται οι έρευνες, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. «Το γεγονός ότι βρήκαμε ήδη τρεις επιζώντες σε μια σωστική λέμβο μας δίνει ελπίδες ότι θα κατάφεραν και άλλοι να φορέσουν τα σωσίβιά τους, να μπουν σε μια λέμβο και να εγκαταλείψουν το σκάφος», είπε ο Όουενς.

Το υπουργείο Μεταφορών της Ισπανίας διευκρίνισε ότι προς το παρόν τα αίτια της τραγωδίας είναι «άγνωστα». Ο καιρός στην περιοχή ήταν κακός, με ισχυρούς ανέμους και «μειωμένη ορατότητα», πρόσθεσε. Ο Όουενς από την πλευρά του είπε ότι τα κύματα φτάνουν τα τέσσερα μέτρα και η ορατότητα δεν ξεπερνάει το ένα τέταρτο του ναυτικού μιλίου. Πρόσθεσε όμως ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν «ό,τι καιρό κι αν κάνει».

Το Villa de Pitanxo, ένα αλιευτικό μήκους 50 μέτρων, δεν έχει βρεθεί ακόμη. Σύμφωνα με τη Μαδρίτη, το πλήρωμα αποτελείτο από Ισπανούς, Περουβιανούς και Γκανέζους. Οι περισσότεροι από τους Ισπανούς ναυτικούς κατάγονταν από τη Γαλικία.

Το αλιευτικό έπαθε κάποιο «ατύχημα» και «εξέπεμψε σήμα κινδύνου» και δύο άλλα σκάφη που έπλεαν στην περιοχή πήγαν να το βοηθήσουν, σύμφωνα με τη Ρόσα Κιντάνα, την εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης της Γαλικίας για θέματα Ναυτιλίας. Ένα άλλο ισπανικό αλιευτικό, το Playa Menduina Dos, εντόπισε τα πτώματα τεσσάρων θυμάτων, αλλά και τους τρεις διασωθέντες, οι οποίοι πάσχουν από υποθερμία και μεταφέρθηκαν με καναδικό ελικόπτερο στην ξηρά.

 .amna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: