24 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έτοιμος να διαπραγματευτεί την παράδοση λέει ο Πούτιν


Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης του Κιέβου μετά την εισβολή στην ΟυκρανίαΗ Μόσχα είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης με το Κίεβο σχετικά με τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή που πραγματοποιείται σήμερα στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όπως αναφέρει το RT σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ετοιμότητά του να εμπλακεί σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, με έμφαση στην εξασφάλιση της εγγύησης του «ουδέτερου» καθεστώτος και την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρχουν όπλα στο έδαφός της.

Οι όροι του Πούτιν

Πρόκειται για όρους που, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα επιτρέψουν την επίτευξη της «αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης» της Ουκρανίας και την εξάλειψη αυτού που η Ρωσία θεωρεί σήμερα ως απειλή για την ασφάλεια του κράτους και του λαού της.

«Ο πρόεδρος διατύπωσε το όραμά του για το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία προκειμένου να επιλυθούν τα λεγόμενα προβλήματα της «κόκκινης γραμμής». Αυτό είναι το ουδέτερο καθεστώς και αυτό είναι η άρνηση ανάπτυξης όπλων», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Πρέπει να είναι πρόθυμη η ηγεσία της Ουκρανίας να δεχτεί τους όρους

Ο εκπρόσωπος Τύπου πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, αλλά διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα εμπλακεί μόνο «εάν η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να μιλήσει γι’ αυτό».

«Η επιχείρηση έχει τους στόχους της – πρέπει να επιτευχθούν. Ο πρόεδρος είπε ότι όλες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και οι στόχοι θα επιτευχθούν», συνέχισε ο Πεσκόφ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, αν το Κίεβο συμφωνήσει να ικανοποιήσει τα αιτήματα, η τρέχουσα στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία θα μπορούσε να ματαιωθεί.

Το Κίεβο θα μπορούσε να περικυκλωθεί εντός 96 ωρών

Μια πηγή προσκείμενη στον πρόεδρο της Ουκρανίας -που επίσης ζήτησε να μην κατονομαστεί- δήλωσε στο MSNBC ότι συμφωνεί με την εκτίμηση των ΗΠΑ για την πτώση του Κιέβου, πιστεύοντας ότι η πρωτεύουσα θα μπορούσε να περικυκλωθεί εντός 96 ωρών.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: