10 Φεβρουαρίου 2022

Ο Ηπειρώτης ευπατρίδης και ο ακέραιος δικαστής - Αφιέρωμα στους Κ. Παπούλια και Χρ. Σαρτζετάκη


 Με δύο εκτεταμένα αφιερώματα στην πολιτική πορεία και το έργο των εκλιπόντων πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και Χρήστου Σαρτζετάκη αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου το νέο, 36o τεύχος του Περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων «Επί του... Περιστυλίου!»

Για την προσωπικότητα και τη διαδρομή του Κάρολου Παπούλια γράφουν οι Τηλέμαχος Χυτήρης, Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Πέτρος Ευθυμίου, ενώ αντίστοιχα για τον Χρήστο Σαρτζετάκη οι Αντώνης Παπαγιαννίδης και Σοφία Βούλτεψη.

Στα περιεχόμενα του νέου τεύχους ξεχωρίζουν ακόμη από το κοινοβουλευτικό έργο:

- Η αναλυτική παρουσίαση της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Η συζήτηση για τις ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου.

- Ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ τον προσεχή Σεπτέμβριο.

- Η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή για το κόστος της κινητής τηλεφωνίας και του internet.

- Η πρωτοποριακή περιβαλλοντική μεταρρύθμιση «Απάτητα βουνά».

- Η κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για έργα υποδομής στο Μάτι.

- Η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή για τα θανατηφόρα τροχαία στην Ελλάδα.

Στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν, μεταξύ άλλων, ποια αξιώματα κατέλαβαν οι Έλληνες βουλευτές στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το περιεχόμενο της Διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. (COSAC), το αποτέλεσμα των εργασιών της τρίτης Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και τις δραστηριότητες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Στον τομέα του πολιτισμού κυριαρχούν, μεταξύ άλλων, η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την ανακαίνιση του κτηρίου της Μπενακείου Βιβλιοθήκης, ένα θέμα για τα αφιερώματα που φιλοξένησε ο περιοδικός Τύπος για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, καθώς και η αναδημοσίευση μέρους του αφιερώματος  στο σύγχρονο διήγημα για την Ελληνική Επανάσταση που οργάνωσε το πατρινό λογοτεχνικό περιοδικό Culture Book. 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: