16 Φεβρουαρίου 2022

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Ποια είναι η «κόκκινη γραμμή» για να αντιμετωπίσει επιτέλους η ΕΕ πιο γενναία και αποτελεσματικά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας;

 Τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ανέδειξε με παρέμβασή της, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της συζήτησης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, με την παρουσία του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Στην ομιλία της, η Ευρωβουλευτής, αφού εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για την εξωτερική πολιτική της Άγκυρας, έκανε λόγο για τις πρόσφατες αιτιάσεις Τούρκων αξιωματούχων, σχετικά με το καθεστώς των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, τις οποίες καταδικάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οποίες, όπως χαρακτήρισε, «κινούνται στο όριο του παραλόγου».

Η κα Ασημακοπούλου κατήγγειλε την πρόσφατη βεβήλωση της Μονής της Παναγίας Σουμελά, με το διαφημιστικό σποτ που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο της Μονής, αλλά και τις νέες προκλητικές ενέργειες της κυβέρνησης Ερντογάν. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αδειοδότηση γυρίσματος χολιγουντιανής ταινίας, αυτήν τη φορά, στο εσωτερικό της Μονής.

Τέλος, η κα Ασημακοπούλου διερωτήθηκε ποια είναι η «κόκκινη γραμμή» και το όριο για να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση πιο γενναία και αποτελεσματικά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, που προσβάλλουν όχι μόνο τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, αλλά και το Διεθνές Δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: