7 Φεβρουαρίου 2022

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Πέτρος Δούκας

 


Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα

Μετά την αποπομπή από την κυβέρνηση του τέως υπουργού Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, εκτός ΝΔ βρίσκεται πλέον και ο δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υφυπουργός της ΝΔ Πέτρος Δούκας.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης» αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό το οποίο οδήγησε εκτός κυβέρνησης τον Σπήλιο Λιβανό και εκτός κόμματος τον Πέτρο Δούκα έλαβε χώρα σε σύσκεψη στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό.

Εκεί παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας εμφανίζεται απίστευτα κυνικός, καυχιέται για τα κατορθώματα του ίδιου και της κυβέρνησης Καραμανλή στις φονικές πυρκαγιές του 2007 και δίνει μαθήματα στον υπουργό.

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» ακούγεται να λέει προκλητικά ο Πέτρος Δούκας, σε βίντεο – που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones.

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» υπερθεματίζει κάποιος από τη σύσκεψη.

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» συνεχίζει ο νυν δήμαρχος Σπάρτης και τότε υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

 Ποιος είναι ο Πέτρος Δούκας

Ο Πέτρος Δούκας πριν μεταπηδήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση και εκλεγεί δήμαρχος Σπάρτης με την υποστήριξη της ΝΔ είχε διατελέσει υφυπουργός στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή.

Το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής και ανέλαβε υφυπουργός Οικονομικών, με υπουργό τον Γιώργο Αλογοσκούφη. Στη θέση αυτή έμεινε μέχρι και τις εκλογές του 2007, περίοδος κατά την οποία αφηγείται πως με τα τριχίλιαρα η κυβέρνηση τότε άλλαξε το δυσμενές σε βάρος της κλίμα και κέρδισε τις εκλογές.

Επανεκλέχτηκε βουλευτής το 2007 και τη διετία 2007 – 2009 ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών. Το όνομα του ενεπλάκη στην υπόθεση με τα ακίνητα της Μονής Βατοπεδίου  και τις εκλογές του 2009 αποχώρησε από την ενεργό πολιτική.

Για την υπόθεση των ομολόγων, η τότε εξεταστική επιτροπή της Βουλής με πόρισμα που εξέδωσε, του καταλόγισε ευθύνες, ενώ αργότερα, μαζί με τον πρώην υπουργό και πρώην στέλεχος της ΝΔ Σάββα Τσιτουρίδη, προτάθηκε να παραπεμφθούν σε προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Σε δήλωσή του εκείνη την εποχή ο κ. Δούκας χαρακτήρισε το Πόρισμα της Επιτροπής για τα Ομόλογα «ως μνημείο ελαφρότητας, ανοησίας, αυθαιρεσίας, εμπάθειας και ασχετοσύνης». Πρόσθεσε, δε, πως η Επιτροπή παραβίασε κατάφορα το Σύνταγμα.

Τελικά τα αδικήματα παραγράφηκαν, ενώ στην παραγραφή για τα πολιτικά πρόσωπα οδηγήθηκε και η υπόθεση Βατοπεδίου. Επίσης, ο κ. Δούκας αθωώθηκε για την υπόθεση του πόθεν έσχες του για την οποία του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο 70χρονος Πέτρος Δούκας, είναι παντρεμένος με την Ιλεάνα Εβερτ (κόρη του αείμνηστου πρώην προέδρου της ΝΔ, Μιλτιάδη Έβερτ) και έχουν μαζί τέσσερα παιδιά.

  

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: