24 Φεβρουαρίου 2022

Euroferry Olympia: Πέντε συνολικά νεκροί έχουν ανασυρθεί από το καμένο πλοίο – Αγνοούνται έξι


 Μια ακόμη σορός εντοπίστηκε στο τρίτο κατάστρωμα, το μεσημέρι της Πέμπτης 24/2. Οι διασωθέντες ανέρχονται σε 281.

Σύμφωνα με πληροφοριες της ΕΡΤ, η σορός που ανασύρθηκε το πρωί σήμερα και αναμένεται να ταυτοποιηθεί στο νοσοκομείο του Ρίου, ανήκει σε έναν από τους Έλληνες αγνοούμενους. Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο πλοίο ανήλθε στους τέσσερις ενώ οι διασωθέντες στους 281.

Η διαδικασία των ερευνών από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του πλοίου προχωρά ενώ το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό και δεν θα υπάρχει κίνδυνος μίας νέας αναπύρωσης της φωτιάς. Συγκεκριμένα, από τους πυροσβέστες γίνεται προσπάθεια, με τη βοήθεια γεννητριών, να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα πίεσης οξυγόνου για να ανοίξει ο καταπέλτης, ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν οι σωστικές δυνάμεις στο 1ο κατάστρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα μηχανήματα έχουν αποτυπωθεί εικόνες, που θα μπορούσαν να είναι ομάδα ατόμων στο κατάστρωμα 3, αλλά είναι πολύ δύσκολη η προσέγγιση.

Υπενθυμίζεται, πως το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι, ρυμουλκήθηκε χθες, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

.newsbomb.g


Δεν υπάρχουν σχόλια: