18 Φεβρουαρίου 2022

Felicity Ace: Στις φλόγες πλοίο που μετέφερε 1.100 Porsche και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα

 Στις φλόγες τυλίχτηκε φορτηγό πλοίο, που μεταφέρει οχήματα του Volkswagen Group, την ώρα που έπλεε κοντά στις ακτές των νησιών Αζόρες της Πορτογαλίας, με αποτέλεσμα τα 22 μέλη του πληρώματος να αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν.

Το Felicity Ace είχε αποπλεύσει από το Έμντεν της Γερμανίας, όπου η Volkswagen διαθέτει ένα εργοστάσιο, με προορισμό το Ντέβισβιλ στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Marine Traffic.

Η φωτιά ξέσπασε στο αμπάρι του πλοίου και εξαπλώθηκε, ενώ το πλοίο έπλεε 90 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από τις Αζόρες, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Πορτογαλικό Ναυτικό, που έσπευσε για τη διάσωση των μελών του πληρώματος. Οι 22 ναυτικοί μεταφέρθηκαν σώοι και αβλαβείς σε τοπικό ξενοδοχείο, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν έχει σημειωθεί θαλάσσια ρύπανση από τη φωτιά. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία οργάνωσε τη ρυμούλκησή του, ενώ η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του λιμανιού Χόρτα στο νησί Φαϊάλ στο σύμπλεγμα των Αζορών.

Το Felicity Ace είναι νηολογημένο στον Παναμά ενώ διαχειρίστρια εταιρεία είναι η γιαπωνέζικη Mitsui O.S.K. Lines (MOL).
Σύμφωνα με το CNN, ανάμεσα στα αυτοκίνητα που μεταφέρονται είναι 1.100 Porsche. Ο αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων της Porsche Cars North America δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πουν τι συνέβη. “Είμαστε σε επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία και δεν είναι ακόμη γνωστές οι λεπτομέρειες για την κατάσταση των αυτοκινήτων”.

Η φωτιά ξέσπασε την Τετάρτη το βράδυ, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο πλοίο βρίσκονταν περίπου 1.100 αυτοκίνητα Πόρσε, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, ενώ και η Audi επιβεβαίωσε ότι μετέφερε κάποια οχήματά της, αν και δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους. Εσωτερικό mail της Volkswagen USA ανέφερε ότι το πλοίο μετέφερε 3.965 οχήματα των εταιρειών VW, Porsche, Audi και Lamborghini, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η Volkswagen δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των οχημάτων της που βρίσκονται στο πλοίο και πρόσθεσε ότι αναμένει περισσότερες πληροφορίες. Φωτογραφία που δημοσίευσε το πορτογαλικό λιμενικό στον ιστότοπό του την Τετάρτη δείχνει μια στήλη καπνού να υψώνεται από το πλοίο.

 .enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: