9 Φεβρουαρίου 2022

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την πρακτική Μέσων Ενημέρωσης...


 Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την πρακτική Μέσων Ενημέρωσης όπως το Newsit να δημοσιεύουν φωτογραφικό υλικό μέσα από τις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, θυσιάζοντας τη δεοντολογία στον βωμό ενός στρεβλού ανταγωνισμού, και μάλιστα σε μια υπόθεση με τόσο ευαίσθητα χαρακτηριστικά όπως η δολοφονία του δεκαεννιάχρονου Άλκη Καμπανού. 

 Η χρήση φωτογραφικού υλικού αμφίβολης προέλευσης και παρά τη σχετική απαγόρευση, τη στιγμή που επαγγελματίες δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικά συνεργεία ασκούν το έργο τους σεβόμενοι τη νομοθεσία και τους κανόνες αυτοδέσμευσης του επαγγέλματος δείχνει περιφρόνηση στον κόσμο της Ενημέρωσης και υπονομεύει την αξιοπιστία του. 

 Ανάλογη απαξίωση των ΜΜΕ και του κοινού δείχνει και η επιλεκτική διοχέτευση πληροφοριών σχετικά με την αστυνομική έρευνα για την ίδια υπόθεση από την ίδια την Αστυνομία. Οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με το καθήκον να ενημερώνουν επισήμως τους εκπροσώπους των ΜΜΕ οφείλουν να το κάνουν με απόλυτη ισοτιμία, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις οι οποίες εντέλει πλήττουν το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: