2 Μαρτίου 2022

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1


 Ανίκανη να νικήσει τους 10 παίκτες του ΠΑΟΚ από το 19′ (αποβλήθηκε ο Τσιγγάρας), η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τους «ασπρόμαυρους» και αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς της.

Ούτε τώρα! Ο ΠΑΟΚ έπαιξε από το 19ο λεπτό με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Τσιγγάρα για μαρκάρισμα στον Αραούχο, αλλά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να τον κερδίσει μένοντας στο 1-1 και με το φινάλε του ματς αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Ένα ματς που έγινε σε βαρύ κλίμα για την Ένωση λόγω των τελευταίων κακών αποτελεσμάτων που έφεραν και την απομάκρυνση του Αργύρη Γιαννίκη, με την Original να ξεσπά κατά πάντων μέσω ενός πανό που σήκωσε στο πέταλο.

Έτσι ξεκίνησαν

Με τέσσερις αλλαγές (Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Αραούχο) παρέταξε την ΑΕΚ ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος την ΑΕΚ σε σχέση με το ματς της Λεωφόρου. Ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας και Μοχαμάντι, με τους Σιμόες και Σιμάνσκι στα χαφ. Ο Γκαρσία ήταν στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Τσούμπερ στο αριστερό και ο Μάνταλος πίσω από τον Αραούχο.

Για τον ΠΑΟΚ που είχε ξανά στην ενδεκάδα του τον Γιάσμιν Κούρτιτς, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης με τετράδα στην άμυνα τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Στα χαφ πήραν θέση οι Κούρτιτς και Τσιγγάρας, μπροστά τους ήταν ο Αουγκούστο, ενώ στα δύο άκρα της επίθεσης οι Ζαμπά (δεξιά) και Μπίσεσβαρ (αριστερά), με τον Άκπομ στην κορυφή.

Μπήκε δυνατά ο ΠΑΟΚ, τον… προσγείωσε ο Τσιγγάρας

Πολύ δυναμικό ήταν το ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ αφού στο πρώτο πεντάλεπτο είχε δύο πολύ καλές στιγμές, με πρωταγωνιστή τον Αουγκούτσο. Η πρώτη με μακρινό σουτ που έφυγε λίγο έξω και η δεύτερη με προβολή από κοντά ύστερα από γύρισμα του Μπίσεσβαρ.

Ο Δικέφαλος έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο και να έχει τον έλεγχο του κέντρου μέχρι το 18ο λεπτό όταν ο Τσιγγάρας πήγε με τις τάπες στο καλάμι του Αραούχο. Ο Φάμπρι έδειξε αρχικά κίτρινη κάρτα, αλλά με τη συνδρομή του VAR άλλαξε απόφαση και απέβαλλε τον χαφ των φιλοξενούμενων.

Πίεσε και δικαιώθηκε η ΑΕΚ, άμεση απάντηση με Κούρτιτς και… Τσιντώτα ο ΠΑΟΚ

Όπως είναι λογικό, η αποβολή άλλαξε την εικόνα του ματς, με την ΑΕΚ να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και να πιέζει τον ΠΑΟΚ. Στο 24’ η Ένωση είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς όταν από γύρισμα του Ρότα ο Γκαρσία αστόχησε από κοντά, αλλά τέσσερα λεπτά μετά βρήκε δίχτυα με κεφαλιά από ωραία σέντρα του Μάνταλου.

Κι εκεί που θα πίστευε κανείς πως το νερό είχε μπει στο αυλάκι για την ΑΕΚ, ο Άκπομ που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον Βράνιες κέρδισε φάουλ έξω δεξιά από την περιοχή της Ένωσης, ο Κούρτιτς το εκτέλεσε και έκανε το 1-1 με τη… συνδρομή του Τσιντώτα ο οποίος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Σε μία φάση πάντως που φέρει ευθύνη και το τείχος το οποίο άνοιξε ανεξήγητα.

Στο 38’ η ΑΕΚ άγγιξε το δεύτερο γκολ. Ο Αραούχο τσίμπησε ωραία την μπάλα για τον Μάνταλο που αμαρκάριστος απέναντι από τον Πασχαλάκη έπιασε την κεφαλιά και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση κρατώντας το 1-1. Τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν μία ακόμη εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς, από πολύ καλή θέση, με την μπάλα όμως να κοντράρει αυτή τη φορά στο τείχος.

Στο μισό γήπεδο η ΑΕΚ, κράτησε εύκολα ο ΠΑΟΚ

Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μονότονο. Η ΑΕΚ επιχειρούσε από τα δεξιά με τους Ρότα και Γκαρσία να απειλήσει, η μία σέντρα διαδεχόταν την άλλη, αλλά κλασική ευκαιρία δεν κατάφερε να κάνει η Ένωση. Σάκχοφ και Άμραμπατ μπήκαν στο 55′ στις θέσεις των Σιμάνσκι και Γκαρσία, αλλά η δεν μπόρεσαν να δώσουν κάτι παραπάνω.

Ο Μοχαμάντι στο 63′ είχε ένα σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, στην καλύτερη ίσως φάση της ΑΕΚ σε όλο το 45λεπτο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μάλιστα μπήκε και ο Ανσαριφάρντ για να τονώσει την επιθετική γραμμή της Ένωσης, είχε και μία καλή στιγμή με ένα γυριστό, αλλά μέχρι εκεί. Ο ΠΑΟΚ κράτησε εύκολα το 1-1, είχε και κάποιες επικίνδυνες κόντρες τις οποίες ωστόσο δεν μπόρεσε να αξιοποίησε. Με το σφύριγμα της λήξης οι οπαδοί της ΑΕΚ αποδοκίμασαν απογοητευμένη από την άρρωστη κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Ρότα (74′ Μισελέν), Σιμόες, Σιμάνσκι (55′ Σάκχοφ), Μάνταλος (82′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (74′ Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία (55′ Άμραμπατ), Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (84′ Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (84′ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (74′ Σβαμπ), Τσιγγάρας, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (66′ Καντουρί), Ζαμπά (84′ Μουργκ), Άκπομ.

 in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: