15 Μαρτίου 2022

Εφιαλτική η κατάσταση στη Μαριούπολη με πάνω από 2.500 νεκρούς

Εφιαλτική η κατάσταση στη Μαριούπολη με πάνω από 2.500 νεκρούς
Μαρτυρικές στιγμές ζουν για 18η μερα οι κάτοικοι της Μαριούπολης, με την πόλη να θρηνεί ήδη τον θάνατο 2.500 αμάχων από την έναρξη του πολέμου

Η Μαριούπολη φλέγεται. Οι νεκροί άμαχοι έχουν ξεπεράσει τους 2.500. Μία πόλη φάντασμα, καθώς ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα έχουν ισοπεδωθεί.

Οι μάχες συνεχίζονται σώμα με σώμα στις γειτονιές της πόλης. Δράση ανέλαβαν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων και οι Τσετσένοι μαχητές.

Θέλω να πω σε όλους τους ακροδεξιούς και τους διαβόλους που βρίσκονται εκεί και εκφοβίζουν τις «λαϊκές δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, τις γυναίκες, τα παιδιά ότι έχετε την μοναδική ευκαιρία είτε να αυτοκτονήσετε ή να παραδοθείτε.

Ανθρωπιστική κρίση

Μια μικρή αχτίδα αισιοδοξίας ήρθε από την πληροφορία ότι 160 αυτοκίνητα με πολίτες βγήκαν από την πόλη με κατεύθυνση προς την κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Μπερντιάνσκ.

Οι εγκλωβισμένοι ηρωικοί πολίτες της Μαριούπολης βρίσκονται εδώ και ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, ενώ τα τρόφιμα είναι ελάχιστα.

Ο κόσμος βγαίνει από τα καταφύγια και ψάχνει κάτι για να ταΐσει τα παιδιά του. Κάποια ελάχιστα τρόφιμα μοιράζονται από τους Ουκρανούς στρατιώτες αλλά δεν φτάνουν για όλους.

Οικογένειες έχουν διαλυθεί. Το τηλεφωνικό δίκτυο έχει καταρρεύσει και όλοι ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Το ανθρωπιστικό δράμα της Μαριούπολης δεν έχει τέλος. Το κονβόι του Ερυθρού Σταυρού με τρόφιμα και φάρμακα δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην περιοχή και χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν από την πείνα και τις πολικές θερμοκρασίες.

Εγκλωβισμένος ο Έλληνας πρόξενος

Εγκλωβισμένος παραμένει στην πόλη και ο Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την οικογένειά του είναι καλά στην υγεία του αλλά δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής από την περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό έχασε την ζωή της η έγκυος γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου της πόλης και η εικόνα με την μεταφορά της από τα σωστικά συνεργεία είχε συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες τον γιατρών και το βρέφος της άτυχης γυναίκας δεν κατάφερε να επιβιώσει.

 .in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: