16 Μαρτίου 2022

Κοροναϊός: Κύμα Όμικρον 2 χτυπά την Ευρώπη μετά τη «βιαστική άρση μέτρων»


 Οι περισσότερες κυβερνήσεις είναι απρόθυμες να επιβάλλουν και πάλι αντιδημοφιλή μέτρα, τα οποία απέσυραν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Όμως η έξαρση των κρουσμάτων απειλεί να δημιουργήσει εκ νέου προβλήματα.

Η Ευρώπη προσπάθησε να αποδράσει από τον κλοιό της πανδημίας, όμως η βιαστική άρση των περιορισμών δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον για νέο κύμα λοιμώξεων, γράφει την Τρίτη το Bloomberg επικαλούμενο τα επίσημα στοιχεία και εκτιμήσεις ειδικών.

Η εμφάνιση της πιο μεταδοτικής υποπαραλλαγής ΒΑ.2 της Όμικρον, γνωστής και ως «Όμικρον 2» επιτάχυνε την μετάδοση της Covid-19 σε πολλές χώρες της ηπείρου: στη Γερμανία, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έφτασε την Τρίτη σε νέο ιστορικό υψηλό, όπως συμβαίνει και στην Αυστρία, ενώ στην Ολλανδία τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί μετά την άρση των περιορισμών στις 25 Φεβρουαρίου.

Οι περισσότερες κυβερνήσεις είναι απρόθυμες να επιβάλλουν και πάλι αντιδημοφιλή μέτρα για τον κοροναϊό, τα οποία απέσυραν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Όμως η έξαρση των κρουσμάτων απειλεί να δημιουργήσει εκ νέου προβλήματα σε σχολεία και επιχειρήσεις, καθώς πολλοί μαθητές και εργαζόμενοι απουσιάζουν λόγω ασθένειας.

«Το μήνυμα που στέλνουν οι πολιτικοί ενθαρρύνει πολλούς που εφάρμοζαν μέχρι τώρα προληπτικά μέτρα να αναμειχθούν με τους υπόλοιπους» εκτίμησε ο Μάρτιν ΜακΚι, καθηγητής Δημόσιας Υγείας στην Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου. «Φαίνεται πολύ θαρραλέο, θα έλεγα ριψοκίνδυνο, να υποθέσουμε ότι η πανδημία τέλειωσε» προειδοποίησε.

.in.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: